Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Lyžovačka na Vánoce? Do skiareálů dnes vyrazily stovky lidí

Stovky lidí lyžovalo o Štědrém dnu ve skiareálech v Libereckém kraji. Návštěvnost hodnotí provozovatelé spíše jako slabší průměr, předpokládají ale, že v dalších dnech zájem poroste. Kvalita sjezdovek je podle nich navzdory oblevě velmi dobrá. Ve větších střediscích kraje je od 20 do 75 centimetrů sněhu.

Od lyžování dnes lidi v západní části Krkonoš odrazovalo i mrholení. Znát to bylo i na zaplněnosti největšího střediska kraje - Rokytnice nad Jizerou. "Kdo ale přijel, byl na tom velice dobře. Žádné čekací fronty," uvedl ředitel skiareálu Vít Pražák. Odhaduje, že dnes lyžovalo asi 300 až 400 lidí. Obleva zatím středisku neublížila. "Sněhu je dostatek, kromě jednoho vleku jede vše," dodal.

Řádově stovky lidí dnes lyžovaly i v nedalekém Harrachově. "Čekali jsme více lidí. Hotely jsou plné, ale asi se věnovali něčemu jinému," uvedl vedoucí provozu lanovky Martin Nedvěd. Také v Harrachově dnes mrholilo, podle Nedvěda jsou ale sjezdovky nadále ve velmi dobrém stavu.

Pevný podklad mají i na Tanvaldském Špičáku, největším středisku Jizerských hor. "Není to žádná čvachta, drží to dobře a dá se na tom velmi dobře lyžovat," uvedl za středisko Pavel Bažant. Odhaduje, že dnes na Tanvaldském Špičáku byly stovky lidí. "Parkoviště bylo z poloviny plné," dodal. Slabší návštěvnost dnes měly další areály v Jizerských horách, Severák i středisko v Bedřichově. Centrální parkoviště v Bedřichově bylo sice takřka zaplněné, lidé ale většinou vyrazili na běžky.

Zhruba 250 lidí dnes bylo ve skiareálu na Ještědu v Liberci, také tam zřejmě v příštích dnech počet lyžařů poroste. "Sjezdovky jsou zatím ve velmi dobré kondici. Uzavřít musíme od pondělí jen dětský park u konečné tramvaje, který je závislý na přírodním sněhu," uvedla za Ještěd Renata Balašová.

Autoři

Štítky lyžování, zima, Rokytnice nad Jizerou, Harrachov, Tanvaldský Špičák, Paseky nad Jizerou, Černá Říčka, Bedřichov, Ještěd, lyže, lyžař, Tatry Mountain Resorts, Vánoce, sjezdovka, Štědrý den, Liberecký kraj, Krkonoše, Jizerské hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžovačka na Vánoce? Do skiareálů dnes vyrazily stovky lidí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.