Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Libereckém kraji vyrazily o víkendu na lyže tisíce lidí

V Libereckém kraji vyrazily o víkendu na sjezdovky a do běžeckých stop tisíce lyžařů. Návštěvnost je díky jarním prázdninám nejen v Česku, ale i v Polsku a Německu vysoká. Provozovatelé jsou spokojeni. Podmínky jsou velmi dobré, na svazích v Jizerských horách a západních Krkonoších je pro milovníky sjezdového lyžování upraveno kolem 85 kilometrů tratí, na svazích leží až metr hlavně technického sněhu. Upravené jsou i desítky kilometrů běžeckých tratí.

Vysokou návštěvnost o víkendu hlásí velká střediska Jizerských hor na Tanvaldském Špičáku, Severáku a v Bedřichově, která provozuje společnost SKI Bižu. "Prakticky od začátku února tu máme kolem 5000 lidí denně a zatím, co posloucháme, lidé jsou spokojeni," řekl ředitel společnosti Pavel Bažant. Jediné omezení je podle něj v Bedřichově. Polovina střediska je na přírodním sněhu, kterého je nedostatek, a tak se tam nelyžuje. Jinak je všechno v provozu a mrazivého počasí využívají střediska k technickému zasněžování a sněžit se chystá i v příštích dnech.

Tisíce lidí zamířily o víkendu do největšího zimního střediska v Libereckém kraji v krkonošské Rokytnici nad Jizerou. "Zasněžujeme, aby nám sníh vydržel co nejdéle, podmínky jsou dobré, lidé jsou spokojeni. Jede celé středisko i Studenov," řekl ředitel Spartaku Rokytnice Vít Pražák. Provoz střediska chtějí v Rokytnici udržet až do Velikonoc, proto využívají mrazivého počasí, aby si vytvořili zásoby technického sněhu.

Rušno bylo o víkendu také ve Sportovním areálu Harrachov, kam o jarních prázdninách míří rodiny nejen z Česka, ale i sousedního Polska a také z Německa. I tam využili mrazů k technickému zasněžování. "My jsme sněžili už od čtvrtka, vždy přes noc, přes den to odstavujeme. Sněhu máme dost," řekl vedoucí lanovky Martin Nedvěd. V provozu by středisko mělo zůstat až do dubna, v minulosti se tam v některých letech lyžovalo i na 1. máje.

Spokojeni jsou s víkendovou návštěvností i v libereckém Skiareálu Ještěd. "V sobotu jsme měli 1500 lyžařů, dnes 1350, návštěvnost je s ohledem na průběh zimy pěkná," řekla za provozovatele střediska Renata Balašová. V provozu jsou na Ještědu zhruba dvě třetiny střediska, jezdí obě lanovky a také vleky, lyžuje se na sjezdovkách Skalka, Liberecká, Slalomák, Pod lany, F-10 a na Bucharce. I na Ještědu stále využívají mrazivého počasí k zasněžování.

Upravené jsou v Jizerských horách a západních Krkonoších také desítky kilometrů běžeckých tras. V Jizerských horách je problematický jediný úsek, a to od Točny na Krásnou Máří.

Autoři

Štítky lyžování, zima, Rokytnice nad Jizerou, Harrachov, Tanvaldský Špičák, Paseky nad Jizerou, Černá Říčka, Bedřichov, Ještěd, lyže, lyžař, Tatry Mountain Resorts, Liberecký kraj, Jizerské hory, jarní prázdniny, Německo, Polsko, Česko, Krkonoše, Velikonoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Libereckém kraji vyrazily o víkendu na lyže tisíce lidí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.