Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jsme připraveni v koalici fungovat nadále, říká lídryně ANO Jitka Volfová

Hnutí ANO je v Libereckém kraji nadále připraveno fungovat ve vládnoucí koalici. Podle předběžných výsledků bude hnutí druhé za vítěznými Starosty pro Liberecký kraj stejně jako před čtyřmi lety. I podpora voličů je v případě ANO téměř srovnatelná.

„Jsem přesvědčená o tom, že koalice fungovala po celé čtyři roky velmi kvalitně, takže my jsme v takové koalici nebo podobné připraveni fungovat i nadále," řekla starostka České Lípy a náměstkyně hejtmana Jitka Volfová, která už podruhé kandidátku ANO v Libereckém kraji do voleb vedla.

Znovu vítězní Starostové. S ANO ne do volební koalice, říká lídr Martin Půta

Starostové pro Liberecký kraj opět ovládli krajské volby. Do zastupitelstva se kromě nich dostalo ještě ANO, ODS, Piráti a SPD. Lídr Starostů Martin Půta už avizoval, že do koalice by chtěl s Piráty a ODS, ještě dnes večer proběhnou první jednání...

Výsledek voleb byl pro Volfovou trochu zklamáním. „Určitě bychom byli rádi, kdyby těch procent bylo víc. Když ale vidím propad u některých jiných stran, tak myslím, že tam bude zklamání podstatně větší. Karty rozdali voliči a uvidíme, jak se bude kraji dařit," dodala.

Lídr vítězných Starostů pro Liberecký kraj hejtman Martin Půta dnes netajil, že chce s ANO dál spolupracovat, ale nikoli v koalici. Jako nejreálnější vidí spojení s ODS a Piráty.

VOLBY 2020: Starostové opět jasným vítězem, do zastupitelstva se nedostanou komunisté ani ČSSD

Je jasno. Starostové opět převědčivě ovládnou krajské volby. Hejtmanem tak potřetí v řadě bude Martin Půta. Ten už také avizoval, že se ještě dnes sejde se zástupci všech stran, které se do zastupitelstva dostanou. Půjde o ANO, Piráty, ODS a SPD.

Autoři | Foto Facebook Jitka Volfová

Štítky volby, ANO, kraje, Liberecký kraj, ANO 2011, koalice, Jitka Volfová, Martin Půta, Česká Lípa, ODS, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vaclav Mazanek

A už to skončilo a mají na čtyři roky pokoj ?????

Neděle, 4. října 2020, 14:16Odpovědět

Jsme připraveni v koalici fungovat nadále, říká lídryně ANO Jitka Volfová  |  Volby  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.