Neděle, 7. května 2023, 07:32
Už devatenáctý rok po sobě mohou výrobci a potravináři z celého regionu soutěžit o titul Výrobek Libereckého kraje. Zájemci, kteří něco dobrého a původního k snědku či vypití vyrábí, mohou své produkty přihlásit. K přihlášení mají čas do konce...
Sobota, 24. září 2022, 09:02
Začátek září opět přinesl poděkování Zemi za letošní úrodu na Krajských dožínkách. Ve Frýdlantu se sešli regionální zemědělci a výrobci, součástí bylo také vyhlášení soutěže Výrobek roku Libereckého kraje 2022. Tentokrát zvítězil ovčí sýr, který...
Pátek, 3. září 2021, 09:20
Belgičan Jeroen Aerts původně vystudoval informatiku. Práci v kanceláři ale před několika lety vyměnil za pasení ovcí v horách. S rodinou tak pomáhá udržet v krkonošské přírodě rozmanitost a regenerovat místní louky. Jeho příběh vám přinášíme v...
Středa, 28. srpna 2019, 07:01
Nejlepším potravinářským výrobkem Libereckého kraje 2019 se stal bio okurkový sirup jablonecké společnosti Kitl. Na druhém místě je malinová marmeláda Jana Kakose z Českého ráje a třetím místem ocenila porota třináctku z Pivovaru Rohozec. Vítěze...
Úterý, 5. března 2019, 16:12
Ovčí mléko je při výrobě brynzy nepostradatelné. Na Slovensku musí brynza obsahovat alespoň 50 % ovčího sýra, česká legislativa ale minimální podíl ovčí složky nepředepisuje. Časopis dTest otestoval kvalitu brynzy z maloobchodů a zjistil, že...
Nebyla nalezena žádná fotogalerie.
Nebyly nalezeny žádné profily.