Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Někdo shodil pneumatiky ze srázu na projíždějící vlak. Policie hledá pachatele

Jedoucí osobní vlak s pěti lidmi ohrozil v úterý navečer na Českolipsku neznámý pachatel, který ze strmého svahu shodil 19 pneumatik. Nikomu se nic nestalo, policie žádá o pomoc při pátrání po původci tohoto činu.

Osobní vlak projížděl Horní Světlou poblíž Nové Huti ve směru na Českou Lípu v úterý po 19:00, když se ze strmého svahu nad ním začaly valit pneumatiky a tři z nich dopadly na koleje. „Strojvedoucí začal okamžitě brzdit a vlak zastavil. V té době se v něm nacházeli tři cestující a dva zaměstnanci Českých drah. Nikdo z nich při této události naštěstí žádné zranění neutrpěl," uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Staré pneumatiky vyhodil někdo u odpočívadla silnice číslo 26844 mezi Novou Hutí a Horní Světlou nedaleko křižovatky se silnicí I/9. „Domníváme se, že nešlo o úmyslný útok na vlakovou soupravu, ale že se spíše jen někdo potřeboval pneumatik zbavit a netušil, že pod vysokými stromy zarostlým svahem leží v údolí koleje," řekla mluvčí. I tak podle ní viníka, pokud ho policie vypátrá, obviní z přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení, za což ho soud může potrestat až ročním vězením.

O pomoc žádá policie motoristy, kteří tímto úsekem v úterý před 19:00 projížděli. „Zejména nám mohou pomoci záběry z palubních kamer vozidel vztahující se k místu a času," dodala. Policisty lze podle ní kontaktovat na bezplatné lince 158.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky kriminalita, železnice, Českolipsko, policie, pneumatika, svah, okres Česká Lípa, Nová Huť, České dráhy, Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Někdo shodil pneumatiky ze srázu na projíždějící vlak. Policie hledá pachatele  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.