Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policisté v České Lípě kontrolovali, jak řidiči respektují semafory. Několik jich jelo na červenou

V České Lípě proběhla dopravně bezpečnostní akce, při níž se policisté zaměřili na respektování světelné signalizace řidiči. Vydali se proto k vybraným křižovatkám, aby odhalili hříšníky za volantem.

Akce proběhla ve středu 3. srpna na křižovatkách u centra města, například u obchodního domu Andy nebo u benzinové čerpací stanice Shell. „Při této akci sledovali dopravní, ale i pořádkoví policisté chování řidičů při průjezdu křižovatkami řízenými světelnou signalizací. Veškerý provoz byl policií dokumentován na videozáznam,“ informoval policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Policisté zaznamenali, že pět řidičů projelo křižovatku na červenou. „Za tyto přestupky byly uloženy pokuty za bezmála čtyři tisíce korun. Dále byli dva řidiči byli přistiženi při telefonování za jízdy, přičemž jim byly uděleny pokuty v hodnotě pět set korun,“ uvedl Robovský.

„V této souvislosti je nutné řidičům připomenout, že za průjezd „na červenou“ nehrozí jen pokuta, ale obdrží také 5 trestných bodů. Pokud by se jednalo o opakovaný přestupek, ukládá správní orgán takovému řidiči zákaz činnosti až do 6 měsíců,“ sdělil vedoucí Dopravního inspektorátu v České Lípě Martin Markl.

Problém se však netýká jen červené signalizace, je nutno upozornit, že i na signál žlutého světla je řidič povinen zastavit vozidlo. Výjimkou je situace, kdy je řidič při rozsvícení žlutého světla na semaforu blízko natolik, že by vozidlo nemohl bezpečně zastavit. V takovém případě může jet. „Žlutá znamená zastavím, nikoliv přidám a stihnu to,“ upřesnil Markl.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Česká Lípa, policie, doprava, pokuta, řidiči, Andy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté v České Lípě kontrolovali, jak řidiči respektují semafory. Několik jich jelo na červenou  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.