Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Rekonstrukce v Jablonci pokračují. Přibudou i další uzavírky

I v současné době pokračují v Jablonci nad Nisou rekonstrukce sítí. Během měsíce dubna se k nim přidají ještě další stavby. Všechny tyto práce se projevují i na dopravě v podobě uzavírek.

Jednou z hlavních rekonstrukcí je ta v ulicích Budovatelů a Poštovní, kde se mění vodovod, plyn i splašková kanalizace. Nově zde bude také dešťová kanalizace. „Součástí by měla být i stavba retenční nádrže,“ řekl náměstek primátora Petr Roubíček. Tyto ulice se dočkají nejen nových povrchů komunikací ale i chodníků a veřejného osvětlení. Dopravní omezení potrvají dle předpokladů do října.

Další velká rekonstrukce probíhá v ulici V Aleji. I zde se pracuje na novém vodovodu a kanalizaci. „Mimo jiné také dojde k legalizaci maximálně možného počtu parkovacích míst a vysazení nové zeleně,“ informoval Roubíček. Ulice V Aleji zůstane uzavřená až do listopadu. Další práce probíhají v ulicích Janovská a Uhelná. 

A v polovině dubna se k aktuálním rekonstrukcím přidá ještě částečná uzavírka ulice Březová, která potrvá do konce května. „V květnu bude také zahájena II. etapa rekonstrukce od ulice Na Šumavě po ulici Jeronýmova,“ uvedl Pavel Sluka, vedoucí oddělení investiční výstavby. Od června do října by se pak měla Březová ulice zavřít úplně. „V té době se k rekonstrukci plynu přidá ještě oprava vodovodu a kanalizace,“ dodal Sluka.

Během tohoto měsíce by se také měla rozběhnout výstavba kruháče na Ostrém rohu. Křižovatka ulic Palackého, Želivského, Janovská a Čs. armády bude uzavřená vždy po etapách. Okružní křižovatka by měla být dokončena letos v září. Další plánované stavby se dotknou ulic Turnovská, U Starého buku a Sněhová. Do 1. května také bude částečně uzavřena ulice Jabloňová kvůli vodovodní přípojce u rodinného domu.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Homolka

Štítky Jablonec, uzavírky, doprava, rekonstrukce, Jablonec nad Nisou, kanalizace, Alej, Březová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce v Jablonci pookračují. Přibudou další uzavírky  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.