Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ocelová konstrukce by mohla na podzim zmizet z Podhorské, rozhledna z ní nebude

Na Střední školy řemesel a služeb v Jablonci nad Nisou stále probíhá výstavba Centra odborného vzdělávání (COV), kterou před dvěma lety zkomplikovalo částečné zřícení prostor uvnitř objektu. Kvůli ohrožení statiky tehdy silnici částečně zabrala opěrná konstrukce.

Ta je na místě doposud a komplikuje dopravu. Ulicí, která je hlavním tahem na Tanvald, je totiž v současnosti veden provoz jen jednosměrně. Do zimy by ale mohla konečně zmizet. „Zatím všechna data, která uvedl náměstek Petr Tulpa, nezafungovalo. Každopádně by k odstranění mohlo dojít v říjnu,“ sdělil hejtman Martin Půta.

Pokud půjde vše dobře, mohlo by nové COV přivítat první žáky už na podzim roku 2021. „Já bych ale tak optimistický nebyl,“ konstatoval hejtman. Nicméně kvůli čerpání dotace musí být práce hotové nejpozději do konce příštího roku.

Po rozebrání bude konstrukce předána firmě jako forma kompenzace. „Můj nápad udělat z konstrukce rozhlednu žádného architekta nezaujal. Asi kvůli tomu, jak konstrukce vypadá,“ řekl Půta s úsměvem. Vedle sejmutí konstrukce se vedení kraje zabývá zejména posudkem, který poukazuje na chyby jednotlivých subjektů. 

Za zřícením jablonecké školy jsou dle posudku chyby projektanta, stavební firmy i technického dozoru

Ke zřícení části rekonstruované Střední školy řemesel a služeb v Jablonci nad Nisou před dvěma lety vedly chyby na straně projektanta, stavební firmy i technického dozoru investora (TDI). Vyplývá to ze znaleckého posudku, který si dal vypracovat...

„S dotčenými subjekty zatím komunikujeme zdvořilou korespondencí. Pokud bychom se nedomluvili, tak by nám nezbylo než se obrátit na soud,“ dodal hejtman.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky Jablonecko, Podhorská, konstrukce, Podhorské, Střední škola řemesel a služeb, Jablonec nad Nisou, Martin Půta, Petr Tulpa, Tanvald

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ocelová konstrukce by mohla na podzim zmizet z Podhorské, rozhledna z ní nebude  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.