Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Podhorská je kvůli demontáži konstrukce uzavřená. Na neukázněné řidiče číhá policie

Dnešním dnem začala demolice železné konstrukce v Podhorské ulici v Jablonci nad Nisou, která se nachází u budovy Střední školy řemesel a služeb už déle než dva roky.

Práce související s odstraněním šesti kovových věží by měly trvat do 25. ledna. Dle portálu Dopravní info bude ale ulice uzavřena až do konce ledna. Nyní tudy řidiči neprojedou od křižovatky s ulicí SNP po křižovatku s ulicí Svatopluka Čecha.

Po dobu úplné uzavírky musí řidiči využít náhradní objízdnou trasu, která vede ulicemi 5. května a Slunečná. Kamiony pak musí místo objet ulicí 5. května a dále po silnici III/28733.

Železné trámy připadnou dle informací ČTK společnosti Integra stavby, která tuny železa nakoupila v elektronické aukci od kraje za 300 tisíc bez DPH.

Na místě dnes hlídkuje i Policie ČR. „Na místě probíhá klasický dohled,“ komentovala mluvčí Policie ČR Dagmar Sochorová s tím, že v místě se pohybují i hlídky Městské policie. Podle čtenáře Drbny, který si přál zůstat v anonymitě, hlídky odchytávají řidiče, kteří i přes zákaz ulicí projeli.

Překážející konstrukce v Podhorské ulici by měla konečně zmizet

Už půldruhého roku komplikuje dopravu v Jablonci v Podhorské ulici konstrukce u střední školy řemesel a služeb. Nyní konečně zmizí.

Od února by se tak měl na silnici I/14 v Podhorské ulici vrátit běžný provoz. „Samozřejmě, že jakmile se ulice zprovozní, uleví se obyvatelům i motoristům, což město vítá,“ sdělila redakci mluvčí jabloneckého magistrátu Jana Fričová.

Současná uzavírka má dopad i na MHD, konkrétně na linky 102, 108 a 116. Dočasně jsou na těchto linkách zrušeny zastávky Podhorská, Vikýř a Podhorská. „Náhradní zastávka bude v ulici 5. května u parčíku naproti základní škole,“ informovalo město.

Od pondělí 4. ledna 2021 se úplně uzavře část ulice Podhorská, protože tu začne demontáž ocelových věží podpírajících...

Zveřejnil(a) Jablonec nad Nisou - oficiální dne Čtvrtek 31. prosince 2020

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto čtenář Drbny

Štítky Liberecký, Jablonecko, Podhorská, Střední škola řemesel a služeb, Jablonec nad Nisou, Policie České republiky, Svatopluk Čech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podhorská je kvůli demontáži konstrukce uzavřená. Na neukázněné řidiče číhá policie  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.