Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Výstavba dešťové kanalizace v Jablonci pokračuje. Zkomplikuje dopravu okolo Centralu

V centru Jablonce pokračují práce na výstavbě dešťové kanalizace a obnově inženýrských sítí. Stavební práce ale výrazně omezí dopravu.

Obtížný bude kvůli uzavření příjezdových tras i příjezd na parkoviště OC Central. Uzavřena bude ulice Generála Mrázka od budovy České pošty po křižovatku s ulicí Máchovou. Uzavírka potrvá do konce července. Řidiči by měli pozorně sledovat dopravní značení, protože v části ulice Generála Mrázka a v Kostelní bude doprava obousměrná, řekla mluvčí magistrátu Jana Fričová.

V Jablonci se na stavbě dešťové kanalizace a rekonstrukci sítí pracuje už od jara, teď se stavba posune od pošty ulicí Generála Mrázka směrem nahoru. „Pracovat se začne od křižovatky ulic Komenského, Liberecká a Generála Mrázka u OC Central a staveniště bude pokračovat až ke křižovatce s Máchovou," doplnil náměstek primátora Petr Roubíček (ODS). Radikálně se změní dopravní značení a průjezdy ulic okolo radnice a okresního soudu. Výrazně omezené bude v této oblasti i parkování.

Objížďky a zrušená parkovací místa

„Kolem kina Radnice budou moci projíždět pouze vozy stavby. Rezidenti budou moci kolem radnice, kde bude zrušené parkování, do ulice Generála Mrázka vjet, ale pouze do její horní části, budou moci odbočit vlevo do Máchovy směrem k ulici Komenského, kde se otočí, budou se vracet zpět ulicí Generála Mrázka a u budovy soudu odbočí vlevo do Kubálkovy," popsal organizaci dopravy Roubíček. Auta parkující na Mírovém náměstí mezi radnicí a soudem budou vyjíždět vzhůru Kubálkovou, přes parkoviště před střední uměleckoprůmyslovou školou a odtud výjezdem na Horní náměstí. Máchova od křižovatky s Korejskou ulicí bude slepá.

„Uzavřený bude i hlavní příjezd do podzemních garáží OC Central ulicí Generála Mrázka a Libereckou. Od Liberce se do obchodního centra dostanou motoristé ulicí Budovatelů a ve směru od Prahy přes okružní křižovatku U Zeleného stromu ulicí Kostelní a Komenského, které budou po dobu uzavírky obousměrné," řekla Fričová. Kritické podle ní budou asi tři až čtyři dny, kdy se budou dělat přípojky k obchodnímu domu, kdy bude okolí Centralu zcela uzavřené, pracovat se ale bude přes víkend, kdy je provoz menší.

Tato část stavby potrvá zhruba do konce července. „Počátkem srpna by se vše mělo vrátit do původního stavu. Obnoví se provoz dolů ulicí Generála Mrázka, bude možné jezdit do obchodního centra a přes Komenského náměstí dolů ulicí Kostelní," dodal Roubíček. Práce tím ale neskončí, stavba se posune do Liberecké ulice od divadla za křižovatku s Průmyslovou.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Jablonec

Štítky ČR, automobilová, stavby, správa, Jablonec nad Nisou, doprava, kanalizace, Jablonec, radnice, Česká pošta, ODS, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstavba dešťové kanalizace v Jablonci pokračuje. Zkomplikuje dopravu okolo Centralu  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.