Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Práce u jablonecké přehrady se přesouvají do druhé fáze

Dopravu u jablonecké přehrady v Jablonci aktuálně komplikují rekonstrukce zdejších komunikací. Ty zahrnují i opravu havarijního stavu semaforů. Nyní se přesouvají do druhé fáze.

Projekt je rozdělen do celkem tří etap. Druhá etapa si vyžádá měsíční uzavírku jednoho pruhu. „Ve středu 1. září se uzavře jeden jízdní pruh od křižovatky ulic Palackého a U Přehrady ve směru do Mšena k zastávce Jablonex,“ komentoval náměstek primátora Petr Roubíček.

Řidiče v Jablonci čeká další omezení. Město zmodernizuje křižovatky u přehrady

Ve čtvrtek odstartují v Jablonci práce na modernizaci dvou rušných křižovatek Palackého ulice s Riegrovou a U Přehrady. Ty výrazně zkomplikují dopravu.

Poslední etapa naváže v říjnu pracemi v ulici Riegrova, kde vznikne nový odbočovací pruh. Rekonstrukce by měla nejen zlepšit fungování zdejších semaforů, ale také přinést komfortnější průjezd tímto dopravním uzlem. „Nové budou také povrchy komunikací, dojde na opravenu chodníků, úpravu zeleně, nové veřejné osvětlení a moderní inteligentní semafory, které nahradí ty v havarijním stavu,“ informovala mluvčí jablonecké radnice Jana Fričová.

Práce vyjdou městskou kasu na bezmála 17,5 milionů korun. V budoucnu by v ulici Palackého vzniknout také cyklopruhy propojující Horní náměstí s hasičskou zbrojnicí ve Mšeně.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky automobilová, stavby, správa, Jablonec nad Nisou, přehrada, Jablonec, Mšeno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Práce u jablonecké přehrady se přesouvají do druhé fáze  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.