Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Po Jablonci na kole bezpečněji. Příští rok dojde na výstavbu cyklopruhů

V příštím roce se chystá město Jablonec nad Nisou pustit do výstavby cyklopruhů v ulici Palackého, kam se tak po zimním období vrátí dělníci. Během nadcházející stavební sezóny by se měly stihnout obě etapy projektu.

Palackého ulice je jedna z nejvytíženějších dopravních tepen v Jablonci a denně tudy projedou tisíce automobilů. Hlavním cílem tohoto projektu je tak zvýšení bezpečnosti cyklistů. Za obě etapy zaplatí město přibližně 40 milionů korun.

Během první etapy by měly cyklopruhy vzniknout v úseku od Horního náměstí po nově zrekonstruovanou světelnou křižovatku s ulicí U Přehrady. „V projektu je rekonstrukce chodníků včetně veřejného osvětlení, úprava 14 přechodů také z hlediska sluchově, zrakově či pohybově postižených osob a obnova obrusné vrstvy komunikace včetně vodorovného dopravního značení,“ přiblížil náměstek primátora Petr Roubíček. Práce by měly probíhat od června do října.

Zítra se opět spustí semafory na Palackého ulici. Zatím jen zkušebně

Práce v jabloneckých ulicích Palackého, U Přehrady a Riegrova se blíží ke svému konci. Zítra se opět spustí semafory.

Současně od dubna do srpna se bude také pracovat na druhé etapě, která zahrnuje úsek od zrekonstruované křižovatky po přejezd přes Bílou Nisu v Rýnovicích. „Součástí projektu jsou úpravy křižovatek kvůli bezpečnosti chodců a cyklistů, úpravy zálivů autobusových zastávek, rekonstrukce veřejného osvětlení včetně přemístění stožárů, přechody pro chodce včetně ostrůvků a stavba nové lávky pro pěší i cyklisty,“ doplnil Roubíček.

Jablonec chce v Palackého ulici vybudovat cyklopruhy, bude žádat o dotaci

Město Jablonec chce v rušné ulici Palackého vybudovat pruhy pro cyklisty. Na projekt za více než 40 milionů korun chce žádat evropskou dotaci.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jablonec

Štítky Jablonecko, cyklopruhy, cyklisté, Jablonec nad Nisou, projekt, stavba, cyklista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Po Jablonci na kole bezpečněji. Příští rok dojde na výstavbu cyklopruhů  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.