Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zítra se opět spustí semafory na Palackého ulici. Zatím jen zkušebně

Práce v jabloneckých ulicích Palackého, U Přehrady a Riegrova se blíží ke svému konci. Zítra se opět spustí semafory.

Během včerejšího a dnešního dne pracovali dělníci na vodorovném značení. Nyní jsou ulice připraveny na plné obnovení provozu. „Dokončené vodorovné značení bude znamenat konec přestavby obou křižovatek, která by měla přispět k plynulejšímu průjezdu tímto velkým dopravním uzlem, komentoval Pavel Sluka, vedoucí oddělení investiční výstavby jabloneckého magistrátu.

Změny na křižovatce u jablonecké přehrady. Objížďky se změní, zmizí semafory

Dopravní značení na křižovatkách ulice Palackého s ulicemi U Přehrady a Riegrova u přehrady v Jablonci se od úterý radikálně mění. Během aktuální rekonstrukce se tu tvořily dlouhé kolony, proto dochází ke změně. Dočasné semafory zmizí a mění se i...

Od zítřejšího dne budou opět řídit dopravu semaforu. Zatím půjde o zkušební provoz. „Technici je budou za provozu seřizovat,“ doplnil Petr Mikulášek z oddělení investiční výstavby. Řidiči by se tak měli připravit na to, že ještě během zítřka se mohou v tomto místě setkat s drobnými komplikacemi při průjezdu.

PAGE|27930}

Přestože pro letošek práce finišují, město má s tímto místem další plány. Do budoucna zde chce vytvořit cyklopruhy, které by vedly z Horního náměstí až k hasičské zbrojnici ve Mšeně. Náklady na jejich vybudovaní se dle vedení města pohybují okolo 40 milionů korun, město chce cyklopruhy zafinancovat s přispěním evropské dotace. „Cílem projektu je zvýšení bezpečnosti cyklistů a ostatních účastníků bezmotorové dopravy při průjezdu velmi frekventovanou ulicí Palackého v celé její délce,“ řekla již dříve mluvčí jablonecké radnice Jana Fričová.

Jablonec chce v Palackého ulici vybudovat cyklopruhy, bude žádat o dotaci

Město Jablonec chce v rušné ulici Palackého vybudovat pruhy pro cyklisty. Na projekt za více než 40 milionů korun chce žádat evropskou dotaci.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jablonec

Štítky Jablonec, Palackého, semafory, doprava, Mšeno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zítra se opět spustí semafory na Palackého ulici. Zatím jen zkušebně  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.