Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Oprava plynovodu v ulici 5. května v Jablonci se protáhne do prosince. Pokračovat bude příští rok

Rušná ulice 5. května v Jablonci nad Nisou se v říjnu uzavřela kvůli havárii plynovodu. Oprava je rozdělena do čtyř etap, letošní práce a s tím spojená uzavírka částí ulic 5. května a Perlová skončí podle odhadů 20. prosince. Příští rok bude oprava pokračovat, vše by mělo být hotovo na jaře.

Opravu provádí společnost GasNet, nyní probíhá druhá etapa, která řeší havarijní stav plynovodu v ulici 5. května v křížení s ulicí Perlová. „Pracovníci plynárenské distribuční společnosti si rozdělili práci tak, aby minimalizovali dopravní omezení způsobené výkopovými pracemi. Zároveň tím předejdou omezením dodávek plynu pro odběratele během probíhající topné sezóny," informovala Jana Matěchová z jabloneckého magistrátu.

Kvůli havárii plynu bude v Jablonci nad Nisou pro auta uzavřena ulice 5. května

Kvůli havárii plynu bude od úterních 08:00 až do odvolání pro automobily uzavřena rušná ulice 5. května v Jablonci nad Nisou. Objízdná trasa povede Podhorskou ulicí, platí to i pro autobusy linek 102 a 117. Informovala o tom Jana Matěchová z...

V rámci druhé etapy plánuje společnost ukončit práce nejpozději 20. prosince. „Jsme ale bohužel závislí na počasí, protože některé činnosti, jako svařovaní, lze provádět jen za určité teploty. Zatím nám počasí přeje,“ uvedl Tomáš Pernis, mluvčího společnosti. Plynovod by měl být kompletně opraven na jaře 2023. „Čtvrtá etapa by měla finišovat v dubnu položením nového asfaltu v ulici,“ dodal.

„Příští rok se opraví v části ulice 5. května od křižovatky s ulicí SNP po OK s ulicí Mosteckou celoplošně povrch. Půjde pouze o opravu obrusné vrstvy komunikace, která spočívá v odfrézování 5 cm a položení nové vrstvy o stejné tloušťce,“ vysvětlil jablonecký náměstek pro správu majetku Petr Roubíček.

Ohodnoť článek

Štítky Jablonec nad Nisou, plynovod, havárie, stavba, oprava, uzavírka, GasNet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava plynovodu v ulici 5. května v Jablonci se protáhne do prosince. Pokračovat bude příští rok  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.