Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V příštím roce má Frýdlantská vodárenská v plánu investice za více než 23 milionů

Během následujícího roku chystá Frýdlantská vodárenská společnost (FVS) mnoho akcí. Třeba rekonstrukce v ulicích Kodešova nebo Předměstská.

V ulici Kodešova proběhne v příštím roce první etapa obnovy vodovodů a kanalizace. „Náklady na první etapu se pohybují okolo 7,2 milionů korun. Celkově však budeme do obnovy vodovodů a kanalizace v této ulici investovat v průběhu nadcházejících tří let přes 32 milionů korun,“ sdělil ředitel FVS Petr Olyšar.

Nových vodovodů a kanalizace by se měli příští rok dočkat i obyvatelé ulice Předměstská a v Jarní by pro změnu měla být kanalizace dostavěna. „Zde se celkové náklady pohybují okolo 5,6 milionů,“ doplnil Olyšar.

Frýdlantská vodárenská se ale nestará jen o samotný Frýdlant. Investovat tak bude také například v Novém Městě pod Smrkem, konkrétně v ulici Havlíčkova, v Pertolticích nebo v Hejnicích. Celkově tak na obnovu vodovodů a kanalizace půjde bezmála 19 milionů.

Vedle investic do samotných rekonstrukcí počítá ale FVS i s financováním projektové přípravy akcí, na které dojde v následujících letech.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky FVS, vodovod, kanalizace, rekonstrukce, Frýdlant, Frýdlantská vodárenská společnost, Nové Město pod Smrkem, Hejnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V příštím roce má Frýdlantská vodárenská v plánu investice za více než 23 milionů  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.