Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Z cisterny ve Stráži pod Ralskem unikla nebezpečná látka. Hasiči jí likvidovali v rámci cvičení

Hasiči Libereckého kraje mají za sebou takticko-štábní cvičení ve Stráži pod Ralskem. V rámci taktické části zasahovaly hasičské jednotky při úniku kapalného chlóru z návěsu havarované cisterny nedaleko vykládky.

„Při úniku došlo ke vzniku a možnému přesunu mraku nebezpečné látky nad obydlené oblasti veškerých obcí v zóně Stráž pod Ralskem, Hamr na Jezeře, Dubnice, Ralsko, Noviny pod Ralskem a Brniště,“ informoval mluvčí hasičů Jakub Sucharda.

Do cvičení se zapojili hasiči z Jablonného v Podještědí, Liberce, České Lípy a také závodní báňská záchranná stanice v Hamru na Jezeře. „S dobrovolnými jednotkami spolupracovali při vytyčení nebezpečné zóny, záchraně dvou osob z kabiny nákladního vozidla, vytvoření dekontaminačního stanoviště, zamezení úniku chlóru a zkrápění mraku vodní stěnou,“ komentoval Sucharda.

Během štábní části si složky IZS procvičily konkrétní činnosti dle havarijního plánu firmy DIAMO, v jejíž blízkosti cvičení probíhalo.  Do této části se připojili také zástupci České inspekce životního prostředí, Krajské hygienické stanice, Zdravotního ústavu nebo Povodí Ohře.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS LK

Štítky hasiči, Liberecký, Stráž pod Ralskem, Liberecký kraj, nebezpečná látka, Liberec, Dubnice, Noviny pod Ralskem, Ralsko, Jablonné v Podještědí, Česká Lípa, Diamo, Hamr na Jezeře, chlor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z cisterny ve Stráži pod Ralskem unikla nebezpečná látka. Hasiči jí likvidovali v rámci cvičení  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.