Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Doprava

Po Libereckém kraji opět jezdí Nehoďáček

Dny s dopravní výchovou se po prázdninách vrátily do mateřských škol. Děti se seznamují hravou formou s bezpečným chováním v silničním provozu. Pro školy je tento program bezplatný díky partnerům projektu Markétina dopravní výchova.

Tramvaj mezi městy bude jezdit dál. Jablonec dá miliony na modernizaci trati

Jablonec chce zachovat provoz na tramvajové trati do Liberce. Pro vedení města je to priorita. Město je připraveno přidat na její modernizaci až 55 milionů korun. Rozhodli o tom dnes jablonečtí zastupitelé. Modernizace trati je nezbytná pro...

Cesta z Liberce na Béďov autobusem za dvacku. Jízdné do Jizerek se zlevní

Jízdenka z Liberce na Bedřichov se zlevní o pět korun. Nově totiž bude celá linka zařazena do městské tarifní zóny. Doposud spadalo pár posledních kilometrů k jizerskohorské obci do příměstské dopravy.

Nový terminál v Liberci by se mohl začít stavět v roce 2022, rada kraje vybrala projektanta

Včera rada kraje vybrala projektanta nejen budoucího autobusového nádraží ale také parkovacího domu v Liberci. Plány na vybudování terminálu se tak posouvají vpřed.

Učitelé z Libereckého kraje jsou proškoleni v dopravní výchově

Semináře pro pedagogy z oblasti dopravní výchovy se opět vrátily po roce do Liberce. Celkem už v Libereckém kraji je proškoleno více než 120 pedagogů základních škol. Do škol se mohou dostat inovativní materiály, které jsou efektivní.

V Krkonoších se dokončují rekonstrukce silnic v zimních střediscích

Liberecký kraj pracuje na dokončování rekonstrukcí silnic v zimních střediscích v Krkonoších. Novou silnici už mají ve Vítkovicích a brzy bude hotová i velkoplošná oprava silnice z Hrabačova na Křížlice.

Nerušte tramvaj do Jablonce. Vznikla petice za její zachování

V souvislosti s plánovanou rekonstrukcí a prodloužením tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou vznikla v Jablonci už druhá petice. Příznivci spojení začali sbírat podpisy za záchranu tramvajové trati. Podle organizátorů bude mít její...

Dopravu v Hrádku nad Nisou komplikují práce v Liberecké ulici

Dopravu v příhraničním Hrádku nad Nisou komplikují práce v Liberecké ulici. Frekventovaná silnice je hlavní příjezdovou komunikací do města. V současné době se pracuje na rekonstrukci plynovodu a v příštím roce na to navážou další správci...

V Jablonci dojde k dalším uzavírkám kvůli plynovodu

Jablonečáky čekají v druhé polovině října další uzavírky, které omezí dopravu. Ani u jedné ale nebude vedena objízdná trasa.

Kraj rozdává dopravcům milionové pokuty. Vadí mu nedodržování jízdních řádů nebo staré autobusy

Liberecký kraj rozdává dopravcům milionové pokuty. Důvodem je nedodržování jízdních řádů, ale také například porušování smluv třeba nasazením starších autobusů nebo vlaků. Pokuty za více než milion korun dostal loni BusLine nebo ČSAD Liberec, téměř...

Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.