Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Doprava

Obchvat Frýdlantu? Nejspíš za třicet let. Vedl by kolem Větrova a Supího vrchu

Je to stále spíš hudba budoucnosti, ale ve Frýdlantě nechtějí nic promeškat. Proto už nyní startují jednání o případném obchvatu, který by ulevil centru města. Pokud vše dobře půjde, otevřen by mohl být za dvacet let, reálnější odhad je ale ještě o...

Nulové mýtné v Jestřebí nebude. Musí vzniknout opatření, která zabrání kamionům místo objíždět

Liberecký kraj požádal v souvislosti se zavedením mýtného na nových úsecích o udělení výjimky na silnici I/38 z Jestřebí na hranici kraje směrem na Mladou Boleslav. Jenže ministerstvo výjimku odmítlo. Kraj se nyní musí uchýlit k nutným opatřením,...

Zipování na průtahu Libercem? Hodně řidičů pořád nechápe, jak se před zúžením chovat

Každý den je to stejné. Před zúžením na průtahu Libercem před tunelem se tvoří kolona. Jenže místo zipu tam probíhá chaotické zařazování aut, které zdržuje úplně všechny.

Příjezd do Liberce brzdila dlouhá kolona až od Ždárku. Na Paceřáku se navíc srazila dvě auta

Na silnici 35 mezi Turnovem a Libercem byla ve středu odpoledne dlouhá kolona, která měla asi devět kilometrů. Od Ždárku až do Hodkovic se stálo, kolona se pomalu rozjížděla až v Jeřmanicích. Důvodem bylo omezení.

Konec nalepování dálničních známek? Od roku 2021 budou řidiči používat elektronické

Motoristé by měli od roku 2021 používat elektronické dálniční známky místo dosavadních papírových nálepek. Změnu zákona, která to umožní, dnes schválil i Senát. Limit pro maximální cenu známky poslanci ani senátoři nezvýšili. Předlohu nyní dostane k...

Ceny jízdného se od listopadu zvednou, díky tomu ale bude možné zachovat všechny spoje

Rada kraje schválila na svém zasedání změny tarifu IDOL. Pro cestující to znamená nárůst cen. Ty se naposledy zvýšily v roce 2013.

Příjezd do Liberce blokovala nehoda. U benzínky ve Stráži se srazila tři auta

V osm hodin ráno byla na tísňovou linku nahlášena nehoda tří vozidel na příjezdu do Liberce od Hrádku nad Nisou. Došlo k ní na úrovni nové benzínové pumpy EuroOil. Nehoda se neobešla bez zranění.

Železniční trať z Tanvaldu do Železného Brodu se dočká obnovy, vyžádá si ale několikaměsíční výluku

Železniční trať mezi Železným Brodem a Tanvaldem čeká rozsáhlá rekonstrukce. Z toho důvodu ale od 2. září potrvá až do konce listopadu na této trase výluka.

Cyklisté na chodnících. Jablonečtí strážníci se na ně zaměřili

Jízda na kole po chodníku? Zakázáno. Přesto se v ulicích měst můžeme často setkat s tím, že tento zákaz cyklisté nerespektují. V Jablonci se nyní s tímto nešvarem rozhodli bojovat a zaměří se na něj strážníci.

Začíná rekonstrukce silnice v Oldřichově. Náklaďáky neprojedou, osobáky musí počítat se zdržením

V Oldřichově v Hájích začíná rekonstrukce krajské silnice třetí třídy. Pro nákladní dopravu nad 3,5 tuny s výjimkou dopravní obsluhy je trasa uzavřená, do Raspenavy nebo Hejnic musí po silnici 13 přes Frýdlant. S dopravním omezením musejí počítat i...

Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.