Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Do Rádla už nesmí ani dodávky, dohlíží tam policie

Kvůli rekonstrukci frekventované křižovatky Rádelský mlýn na hlavním tahu z Liberce na Prahu je pro veškerou nákladní dopravu uzavřena nedaleká obec Rádlo, kudy si řidiči zkracovali objízdnou trasu do Jablonce nad Nisou a Rychnova. Problémem byli nejen řidiči kamionů, kteří nerespektovali zákaz vjezdu, ale i menší nákladní vozy a dodávky. Ani ty tam už nesmí, výjimku má jen dopravní obsluha. Na dodržování zákazu dohlíží každý den policie. Situace se zlepšila, řekl starosta Rádla Miroslav Šikola (Aktivní a rozumní pro Rádlo).

Na rekonstrukci křižovatky Rádelský mlýn se pracuje od začátku března, napojení na silnici I/65 směrem na Jablonec a Rychnov stavbaři uzavřeli v úterý 14. dubna. Řidiči musí po objízdných trasách přes Liberec nebo po silnici I/10 přes Turnov a Železný Brod. Aby si řidiči kamionů přes okolní obce nezkracovali cestu, doplnil Liberecký kraj dopravní značení. Řidiči ho ale často nerespektovali a komplikovali dopravu zejména v Rádle, kde se na některých místech sotva vyhnou dvě osobní auta. Problémy byly i v Horním Podhájí v Jeřmanicích. Kraj se proto po měsíci provozu s policií dohodl na dalším zpřísnění dopravních omezení.

Nejzásadnější změnou je zákaz vjezdu do Rádla pro veškerou nákladní dopravu včetně dodávek. Nově také na úsek silnice třetí třídy od rádelského koupaliště do osady Milíře nesmí cyklisté. „Vede tudy cyklostezka, a tak není důvod, aby cyklisté jezdili po silnici, která je beztak úzká," řekl vedoucí krajského odboru dopravy Jan Čáp. Nákladní auta nad 3,5 tuny už nesmí ani na silnici směrem na Horní Podhájí a Vratislavice nad Nisou.

Po objízdných trasách budou muset řidič jezdit až do listopadu 2021. Na dodržování dopravních omezení dohlíží denně policie, která v oblasti, okolních obcích i na objízdných trasách výrazně posílila dohled, řekl krajský policejní mluvčí Vojtěch Robovský. Přesto se stále objevují případy, kdy řidiči zákazy nerespektují a riskují problémy. Dnes ráno tak tahač s návěsem zcela zablokoval silnici třetí třídy v Hodkovicích nad Mohelkou směrem na Rychnov u Jablonce. „Zřejmě si zkracoval cestu, přitom je tam značení, které vjezd takovým vozům zakazuje," doplnil Čáp.

Autoři

Štítky rádlo, doprava, objížďka, policie, silnice, Jablonec nad Nisou, Liberec, Praha, Horní Podhájí, Turnov, Železný Brod, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdeněk Stareček

Dobry den Jsem kuří přepravní společnosti Geis vozím baliky na Radlo tak to tam už také nemohu děkuji Starecek Zdeněk

Úterý, 12. května 2020, 19:19Odpovědět

Do Rádla už nesmí ani dodávky, dohlíží tam policie  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.