Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Rádelském mlýnu přibylo dopravní značení. Má zabránit časté jízdě v protisměru

Poté, co několik řidičů najelo na nový most na křižovatce Rádelský mlýn v protisměru, nechalo Ředitelství silnic a dálnic České republiky (ŘSD ČR) na silnici I/65 vedoucí od Rychnova u Jablonce nad Nisou umístit nové značení. Jízdu v protisměru zaznamenalo na palubní kameru hned několik řidičů.

Nová mimoúrovňová křižovatka Rádelský mlýn spojující hlavní tahy I/35 a I/65 se otevřela teprve v pátek. Jak se ukázalo, příjezd ke křižovatce od Jablonce je pro některé řidiče nepřehledný a hned několik aut tak najelo v protisměru na most, který slouží jako sjezd na Jablonec ve směru od Liberce. Jednoho takové řidiče zaznamenala i palubní kamera. Navíc, jak se ukázalo, toto video není ojedinělé a na sociálních sítích se objevují další.

Přestože podle mluvčího ŘSD ČR Jana Studeckého bylo dopravní označení správné, již včera avizoval, že dojde k doplnění dopravního značení právě do zmíněného úseku. „Abychom předešli podobným situacím, budou ještě mezi oba pruhy osazeny balisety,“ řekl včera Drbně Studecký.

Již nyní tak řidiči projíždějící k Rádelskému mlýnu od Jablonce narazí na nová výstražná značení, která by měla zamezit vjezdu do protisměru. „Díky Krajskému Ředitelství silnic a dálnic - ŘSD v Liberci za rychlé umístění dalších výstražných znamení na křižovatce Rádelský mlýn a doufejme, že to takto bude srozumitelné snad už úplně vše,“ komentoval náměstek hejtmana Jan Sviták.

První problémy na Rádelském mlýně. Řidiči vjíždějí na most v protisměru

V pátek se zprovoznila nová mimoúrovňová křižovatka Rádelský mlýn. Již během víkendu se ale ukázalo, že pro řadu řidičů je zejména příjezd od Jablonce oříškem. Několik z nich totiž vjelo na most v protisměru. Jednoho takového řidiče zaznamenala i...

Přestavba dopravně velmi vytížené křižovatky začala v březnu 2020 a dokončena byla v pátek. Náklady se vyšplhaly na 408 milionů korun bez DPH. Nová křižovatka by měla být bezpečnější, v minulosti totiž patřil Rádelský mlýn mezi lokality s nejčastějším výskytem dopravních nehod. „Od roku 2015 do začátku stavby v roce 2020 zde došlo k 85 nehodám,“ sdělil dříve Pavel Bartoš, náměstek ředitele Krajského ředitelství PČR.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Sviták, Petr Zoubek

Štítky Liberecký, Rádelský mlýn, doprava, mlýn, Ředitelství silnic a dálnic, Česko, Jablonec nad Nisou, Rychnov u Jablonce nad Nisou, Liberec, Jan Sviták, Pavel Bartoš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Rádelském mlýnu přibylo dopravní značení. Má zabránit časté jízdě v protisměru  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.