Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Libereckém kraji klesly dnes ráno teploty i k minus 20 stupňům

V Libereckém kraji klesly dnes ráno na některých místech teploty k minus 20 stupňům. Stanice v Doksech naměřila ráno minus 19,8 stupně Celsia, v Českém Dubu na Liberecku bylo minus 18 stupňů, řekl Pavel Jůza z ústecké pobočky Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Na Jizerce v Jizerských horách, která patří k nejchladnější místům v zemi, bylo ráno kolem minus 16 stupňů.

Hlavní tahy v Libereckém kraji jsou většinou jen holé a vymrzlé. Místy mohou ale ležet zbytky sněhu, v horských oblastech se v otevřených úsecích mohou tvořit sněhové jazyky a motoristé by měli být opatrní. Na silnicích nižších tříd a v horských oblastech je vrstva ujetého sněhu, i tam by měli být řidiči opatrní.

Kvůli sněhu zůstává pro kamiony nad šest tun uzavřená silnice třetí třídy přes Oldřichovské sedlo na Raspenavu a Hejnice. Silnice se neudržuje chemicky, a pro nákladní vozy je nesjízdná. Alternativní trasa vede po silnici I/13 přes Frýdlant, kterou silničáři udržují chemicky.

Teploty v Libereckém kraji se dnes ráno pohybují od minus 19 do minus deseti stupňů. Většinou je oblačno až zataženo, třeba na Českolipsku se obloha vyjasnila. Podle meteorologů bude mrznout po celý den, teploty v kraji vystoupají maximálně k minus pěti stupňům, na horách bude nejvýš osm pod nulou. Mohou se objevovat sněhové přeháňky, hlavně v horách.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky počasí, silnice, sjízdnost, Liberecký kraj, Český hydrometeorologický ústav, Jizerské hory, Doksy, Český Dub, Instagram, Drbna.cz, Raspenava, Hejnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Libereckém kraji klesly dnes ráno teploty i k minus 20 stupňům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.