Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Obyvatelé Dobranova mohou klidně spát. Hráz Kachního rybníka je provizorně opravena

O poničení hráze Kachního rybníka ve Svojkově na Českolipsku jsme vás již informovali. Hráz poškodily červencové bleskové povodně. Nyní došlo na její provizorní opravu.

Během přívalových dešťů museli hasiči dokonce evakuovat obyvatele obcí Písečná a Dobranova.

Z preventivních důvodů byl rybník po přívalových deštích vypuštěn. Nyní se hráz, u které hrozilo protržení, dočkala alespoň provizorního zpevnění a opravy. „Obyvatelé Písečné a Dobranova, které voda v Kachním rybníce při větších deštích přímo ohrožuje, tak mohou klidněji spát, informovala mluvčí České Lípy Kristýna Kňákal Brožová.

Deště poškodily hráz Kachního rybníka. Po vyhlášení pohotovosti byl preventivně vypuštěn

Nedávné přívalové deště napáchaly v Libereckém kraji řadu škod. Vydatné srážky poničily také hráz Kachního rybníku, který se nachází v katastrálním území obce Svojkov. Z preventivních důvodů byl po vyhlášení povodňové pohotovosti vypuštěn.

Na aktuální práce navážou další, které by měly zahrnovat opravy celé soustavy čtyř rybníků. „Věřím, že se povede dotáhnout do konce také kompletní opravu rybníků,“ komentovala starostka České Lípy Jitka Volfová.

Na přípravě projektu by měl spolupracovat Český rybářský svaz s Novým Borem. Do financování by se pak mělo zapojit i Ministerstvo zemědělství.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Česká Lípa

Štítky Českolipsko, rybník, Kachní rybník, Dobranov, oprava, okres Česká Lípa, Svojkov, Česká Lípa, Jitka Volfová, Český rybářský svaz, Ministerstvo zemědělství České republiky, Nový Bor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obyvatelé Dobranova mohou klidně spát. Hráz Kachního rybníka je provizorně opravena  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.