Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policisté kontrolovali mladistvé kvůli alkoholu a drogám. Mezi provinilci převládaly dívky

Policisté z Libereckého kraje se zapojili do celostátní akce s názvem Alkohol, drogy, mládež, během které se zaměřili na prodej alkoholu, tabákových výrobků případně drog dětem a mladistvým.

Hlídky čítající na šedesát policistů zamířily do restaurací, barů i večerek a dalších prodejen. Akce se zúčastnili také zástupci České obchodní inspekce, Celního úřadu a hasičů. Hlídky zkontrolovaly celkem 324 osob, mezi nimiž byli i prodejci a provozovatelé podniků. „Policisté odhalili celkem deset osob do osmnácti let, které byly pod vlivem alkoholu,“ informovala preventistka Adéla Maňasová.

Mladiství v dechové zkoušce nadýchali od půl do 1,6 promile. „Ačkoliv se zdá, že z celkového počtu kontrolovaných osob jde o zanedbatelné číslo, opak je pravdou,“ komentovala Maňasová s tím, že mezi osobami pod vlivem převládaly dívky.

Podle policie se mezi mladistvými stále objevují jedinci, kteří podceňují riziko spojené s drogami a alkoholem. Toto téma by tak neměli podceňovat školské i mimoškolské zařízení a zejména rodiče.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay

Štítky policie, kontrola, alkohol, drogy, droga, Liberecký kraj, Česká obchodní inspekce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté kontrolovali mladistvé pod vlivem alkoholu a drog. Mezi provinilci převládaly dívky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.