Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Revitalizace frýdlantských sídlišť pokračuje. Letos dojde na chodníky i kanalizace

Před šesti lety začal Frýdlant připravovat postupnou revitalizaci všech sídlišť. V letošním roce bude s obnovou pokračovat například v ulici Husova.

Město se rozhodlo postupně vylepšit prostředí všech frýdlantských sídlišť, před lety začalo tím nejstarším. „Začali jsme revitalizací sídliště kolem ulice U nemocnice, pak přišlo na řadu sídliště v Bezručově ulici a vzhledem k dřívější částečné investici do vrchního parkoviště jsme revitalizaci provedli také v ulici Družstevní,“ uvedl starosta Frýdlantu Jiří Stodůlka.

Auta na sídlišti ve Frýdlantu stojí na chodníku, brání průjezdu záchranářů. Město vybuduje parkoviště na poli

Frýdlantské řidiče v ulici Březová dlouhodobě sužuje parkování. Tři bytové domy byly vybudovány na konci osmdesátých let, tehdejší projektanti ale nepočítali s nárůstem automobilové dopravy. V současné době tak auta parkují na chodníku. Tím ale...

Postupně zde Frýdlant vybudoval nové chodníky, parkoviště, vozovky a přibyla dětská hřiště i zeleň. V loňském roce došlo na úpravy cest a parkoviště mezi ulicemi Lužická, Husova a Fügnerova. „Další práce budou následovat letos, konkrétně opravy chodníčků a kanalizačních šachet, které jsou většinou zhavarované,“ komentoval starosta.

Do frýdlantského autokempu se vrátí život. Rekonstrukce začne příští rok

Frýdlant se pustí do nákladné a několikaleté rekonstrukce autokempu. V plánu jsou nové sítě, cesty, chatky a v budoucnu možná i koupaliště.

Během letošního roku tak vzniknou nové chodníky ve vnitrobloku u ulic Školní a Husova. V následujících letech má město v plánu revitalizaci sídlišť v ulicích Březová a Lesní. Práce na sídlištích v posledních letech financuje město plně ze svého rozpočtu. Chce tak ušetřit. „U první revitalizace sídliště u nemocnice jsme k financování využili dotaci, u dalších jsme se už rozhodli jít cestou vlastního financování. Připravit projekt tak, aby mohl získat dotaci, je totiž finančně velmi náročné, musí například obsahovat urbanistickou studii a další prvky, které jsou nákladné,“ vysvětlil místostarosta Dan Ramzer.

Ohodnoť článek

Foto Město Frýdlant

Štítky Frýdlant, revitalizace, sídliště, chodník, Jiří Stodůlka, Dan Ramzer, Březová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Revitalizace frýdlantských sídlišť pokračuje. Letos dojde na chodníky i kanalizace  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.