Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Prostor pod muzeem v Chrastavě už neslouží zahrádkářům. Nahradí louku za hasičárnou

V prostoru pod Muzeem hasičské techniky Chrastava se v posledních dnech upravuje terén. Se zahrádkáři doposud využívajícími daný prostor radnice ukončila smlouvy. Místo nahradí louku za hasičárnou, o kterou město přijde v souvislosti s výstavbou prodejny Lidl. Úpravy by měly být do léta hotové.

Louku za hasičskou zbrojnicí hasiči využívali pro svá cvičení, pořádaly se tam také různé kulturní akce. Z důvodu plánované výstavby Lidlu v prostoru za bývalou ubytovnou Kovák bylo nutné nalézt jiné místo.

„Volba padla právě na prostor pod hasičským muzeem, který po léta sloužil zahrádkářům. S nájemci zahrádek radnice ukončila smlouvy a nabídla jim možnost pronájmu v jiné lokalitě,“ uvedla informační a mediální referentka Chrastavy Věra Baumgartnerová.

Během zimy se v prostoru vykácely stromy, v současnosti probíhají terénní práce. „Celý povrch se srovná a naveze se další zemina, díky které se plocha zvýší na úroveň cesty vedoucí z Pobřežní ulice zadem kolem muzea směrem k DPS,“ informovala Baumgartnerová.

Úpravu bude potřebovat i plocha za cestou. Následně se půda zatravní a vznikne tak nový multifunkční prostor. Práce by měly skončit do léta, poté bude potřeba nechat travnímu porostu dostatek času, aby se uchytil. První akce se proto v místě budou konat zřejmě až příští rok.

Přístavba hasičského muzea

Radnice výhledově plánuje přístavbu hasičského muzea, větší prostory umožní rozšířit expozici hasičské techniky. „Zároveň vznikne sociální zázemí, jako jsou toalety, šatny pro účinkující apod., které bude možné využívat při kulturních akcích,“ dodala Baumgartnerová.

Po zpracování projektové dokumentace bude potřeba získat dotace, díky kterým bude moci město projekt realizovat. „Zatím není jasné, kdy se začne s přístavbou muzea. Vše bude záležet na financích,“ sdělila referentka.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Věra Baumgartnerová

Štítky Chrastava, Muzeum hasičské techniky, stavba, terénní práce, muzeum, Lidl, louka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostor pod muzeem v Chrastavě už neslouží zahrádkářům. Nahradí louku za hasičárnou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.