Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na Frýdlantsku zkolaboval senior, jeho život pomohli zachránit policisté pomocí defibrilátoru

Policisté z obvodního oddělení ve Frýdlantu pomohli zachránit lidský život, když použili při resuscitaci muže automatizovaný externí defibrilátor. Pacient byl následně letecky transportován do nemocnice.

Čtyřiasedmdesátiletý muž zkolaboval ve čtvrtek 14. července po půl šesté hodině odpoledne v Kunraticích u Frýdlantu. Po oznámení na linku 158 vyjel praporčík Vít Velzel a podpraporčík Michal Stýbal do centra města k rodinnému domu, kde bezvládně ležícímu muži poskytovala rodina první pomoc.

„Jeden ze zasahujících policistů nahmatal u pacienta velmi nízký tep, zkontroloval ústa, zda-li se v nich nenachází cizí těleso a začal s nepřímou masáží srdce. Druhý z pohotových srážců zákona připravil automatizovaný externí defibrilátor a uvedl jej do provozu. Přístroj vyhodnotil vhodné podmínky pro výboj. Praporčík Velzel upustil od nepřímé masáže srdce a jeho kolega použil AED,“ informoval mluvčí policie Vojtěch Robovský.

První výboj byl úspěšný, policisté neustávali v nepřímé masáži srdce až do příjezdu záchranářů. Jakmile byl pacient stabilizován, letecká zdravotnická záchranná služba jej přepravila do nemocnice.

„Rychlá a pohotová reakce nejen rodinných příslušníků, ale i obou zkušených policistů a zdravotníků přispěla k záchraně lidského života. Nezbývá tedy než poděkovat všem, kteří o seniorův život úspěšně bojovali. Děkujeme,“ dodal Robovský.

Policejní hlídky Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, které jsou vybaveny automatizovanými externími defibrilátory AED, vyjely od počátku roku ke 108 případům.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Frýdlantsko, Kunratice, záchrana, policie, defibrilátor, Frýdlant, masáž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Frýdlantsku zkolaboval senior, jeho život pomohli zachránit policisté pomocí defibrilátoru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.