Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Běžecké tratě ve veseckém areálu se na tři týdny uzavřou. Opraví se povrchy i přilehlá ulice

Ve středu začne oprava asfaltových povrchů na běžeckých tratích pro in-line a kolečkové lyže, rekonstrukce potrvá tři týdny. Součástí je také oprava části komunikace Dlouhé ulice v prostoru areálu.

Opravu zpevněných ploch ve veseckém areálu schválila radnice už 16. srpna, práce začnou 5. října. Spolu s tím je v plánu i oprava části silnice v ulici Dlouhá. „Upozorňujeme, že bude zcela uzavřena trať pro in-line a kolečkové lyže a po opravě tratí následně dojde k dočasnému omezení provozu na místní komunikaci ul. Dlouhá. O termínu uzavření samotné komunikace vás budeme s předstihem informovat, neboť záleží na postupu prací při opravách tratí,“ uvedla mluvčí radnice Jana Kodymová.

Trať bude po opravě bezpečnější pro rekreační i profesionální sportovce. Město chce na ni žádat dotaci od Libereckého kraje. „Zhotovitel prací se zavázal k dokončení díla do tří kalendářních týdnů od převzetí staveniště,“ doplnila Kodymová.

Vandalové ve Vesci ničí parkoviště i zelené plochy. Kontaktujte policii, žádá správa svědky

Rekreační a sportovní areál Vesec je čím dál častěji pod útokem vandalů. Kromě parkoviště je poničená i zeleň. Správa areálu proto žádá případné svědky, aby takové jednání nahlásili nebo se obrátili na městskou policii. Návštěvníci by se mohli...

Správa areálu stále častěji řeší problém s vandaly, kteří ničí zpevněné i zelené plochy. Drifováním na parkovišti poškozují povrch, ničí i sloupy veřejného osvětlení a odpadkové koše. In-line tratě jsou znečištěné a pokud pomineme nákladné opravy, hrozí, že dojde ke zranění někoho z návštěvníků. „Po in-line tratích se nepohybují jen profesionální sportovci, ale i ti, co se teprve učí na bruslích, lyžích a v neposlední řadě pak rodiny s malými dětmi na odrážedlech. Vyházený štěrk z parkovišť po driftování může způsobit na in-line tratích fatální úraz,“ uvedla již dříve Kodymová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FB Rekreační a sportovní areál Vesec

Štítky Liberec, sport, rekreace, vesec, oprava, silnice, inline brusle, lyže, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Běžecké tratě ve veseckém areálu se na tři týdny uzavřou. Opraví se povrchy i přilehlá ulice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.