Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Radnice představí veřejnosti chystanou proměnu okolí liberecké přehrady

Pro zájemce, kteří se chtějí dozvědět podrobnosti o tom, jak bude po rekonstrukci vypadat okolí liberecké přehrady Harcov, pořádá město veřejnou debatu. Lidé se na místě seznámí s celým projektem, včetně časového harmonogramu prací.

Projekt bude představen v úterý 23. dubna od 16 hodin v budově historické radnice, v místnosti číslo 209.

V rámci probíhající rekonstrukce přehradní nádrže Harcov má město ve své režii obnovu cesty podél přehrady, úpravu pláže a plochy u Bílého mlýna.

Obnovou projde celá cesta podél přehrady a odstraněn bude starý náhod pod ní, který je zchátralý a nebezpečný. Obnova zahrnuje i úpravu pláže, cest a propojek na silnici. Do Zvolenské vznikne bezbariérový přístup,“ shrnul liberecký náměstek pro architekturu, veřejný prostor a dopravní stavby Jiří Janďourek (Starostové pro LK).

Město chce, aby byla tato lokalita pro její návštěvníky atraktivnější. Přibudou vstupy do vody, herní prvky pro děti i dospělé, nové by měly být lavičky, veřejné osvětlení či odpadkové koše. Počítá se v velkou výsadbou nové zeleně, kdy zejména v zadní části přehrady vznikne rozlehlejší zelená plocha s keři a stromy, která by měla přilákat živočichy. Funkční by měl být po obnově i stávající vodní kanál.

Práce mají začít letos v létě a ukončit je chce město ve stejné době, kdy má Povodí Labe stanovený termín dokončení oprav nádrže, tedy v polovině roku 2025.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto KAM Liberec

Štítky přehrada Harcov, veřejné projednávání, Liberec

Radnice představí veřejnosti chystanou proměnu okolí liberecké přehrady  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.