Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Pondělí 23. září 2024  |  Svátek má Berta
Bez reklam

Základní školu U Soudu čeká modernizace za 85 milionů. Proběhne za provozu, děti se stěhovat nemusí

Další z libereckých základních škol se v nejbližších měsících dočká modernizace. Tentokrát Základní škola U Soudu, která se za více než 85 milionů dočká zateplení, výměny oken včetně venkovních žaluzií, nového osvětlení, nových odborných učeben a vznikne i bezbariérový vstup do budovy. Práce by měly začít v říjnu a potrvají osm měsíců, stěhování žáků do jiných prostor nevyžadují.

„Během rekonstrukce školy budou realizovány stavební úpravy pro modernizaci kuchyně včetně vzduchotechniky, osvětlení, bude provedeno zateplení budovy, výměna oken včetně venkovních žaluzií a příprav pro instalaci fotovoltaiky. Zároveň bude stavba zahrnovat úpravu venkovní kanalizace budovy a terénní úpravy vedoucí k bezbariérovému vstupu do ní,“ říká náměstkyně libereckého primátora pro strategický rozvoj a dotace Šárka Prachařová (ANO).

V rámci projektu bude také zkvalitněna odborná výuka. „A to díky novému vybavení počítačové a jazykové učebny, dojde k pořízení nového vybavení do prostor družiny a cvičné kuchyňky včetně vybavení učebny určené pro výuku dílen,“ dodává Prachařová.

Ze tří došlých nabídek vybralo město Liberec jako zhotovitele stavebních prací v rámci projektu "Energetické úspory ZŠ U Soudu" firmu Pozemní stavitelství, s. r. o., jejíž nabídková cena byla 85 873 721 Kč včetně DPH.

Projekt bude předložen ke spolufinancování Evropskou unií – Integrovaným regionálním operačním programem - Integrovanou teritoriální investicí aglomerace Liberec – Jablonec nad Nisou (dále jen "ITI"), Operačním programem Životní prostředí (dále jen "OPŽP").

„Náklady na vybavení učeben budou předloženy ke spolufinancování do ITI. Jedná se o nábytek včetně IT vybavení. Veřejná zakázka na dodavatele vybavení odborných učeben bude vyhlášena ve druhém pololetí 2024. Vybavení kuchyně bude soutěženo samostatně koncem tohoto roku,“ uzavírá Šárka Prachařová.

Ohodnoť článek

Foto se svolením ZŠ U Soudu

Štítky školství, , modernizace, zateplení, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Základní školu U Soudu čeká modernizace za 85 milionů. Proběhne za provozu, děti se stěhovat nemusí  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.