Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Výsledky policejních kontrol. Desítky řidičů překročily rychlost, jeden přišel o řidičák

Také v Libereckém kraji proběhla v pátek policejní akce zaměřená na kontrolu překračování nejvyšší dovolené rychlosti s názvem Speedmarathon. Místa, kde měřit, navrhovala veřejnost a policisté jich nakonec vybrali šedesát.

„Bohužel některé tipy museli policisté vyřadit, neboť na navrhovaných místech nebylo možné měřit, jako je například vrchol Ještědu, přistávací plocha libereckého letiště nebo střed vodní nádrže Mšeno v Jablonci nad Nisou,“ uvedl policejní preventista Libor Barták.

Nakonec tak měřili na šedesáti místech, na několika opakovaně. Zkontrolovali celkem 198 vozidel a zjistili 94 přestupků v dopravě. V 71 případech překročili řidiči nejvyšší povolenou rychlost. Celkem 64 řidičů překročilo rychlost v obci a 7 mimo obec. „Z uvedených hříšníků pět řidičů drželo za jízdy telefon nebo jiné hovorové nebo záznamové zařízení a čtyři řidiči nepoužili bezpečnostní pás nebo zádržný systém. U pěti vozidel policisté zjistili nevyhovující technický stav. Zbylé přestupky se týkaly způsobu jízdy, jízdy v jízdních pruzích, cyklistů a chodců,“ vypočítal Barták.

Celkem 87 přestupků policisté projednali příkazy na místě v celkové výši 150 200 korun, 7 přestupků oznámili správnímu orgánu a jednomu řidiči zadrželi řidičský průkaz za překročení rychlosti.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, speed marathon, kontrola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaroslav Pešek

Nechat se chytit při ohlášené policejní akci musí být velmi důstojné. ????

Středa, 24. dubna 2024, 07:47Odpovědět

Výsledky policejních kontrol. Desítky řidičů překročily rychlost, jeden přišel o řidičák  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.