Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ošklivé zranění v Benátkách, obránce dostal pukem do obličeje. Chyběla sanitka, zlobil se hostující trenér

Hodně nepříjemná situace se odehrála v závěru utkání farmy Bílých Tygrů Benátek v zápase s Prostějovem. Domácí útočník Jiruš vystřelil, jeho prudká rána ale trefila přímo do obličeje obránce Krejčího, který zůstal ležet na ledě. Hosté po utkání kritizovali úroveň zdravotního zabezpečení utkání, podle domácích ale bylo vše v pořádku.

K nešťastnému okamžiku došlo sedm minut před koncem. I když se ke zraněnému okamžitě sjela pomoc v podobě spoluhráčů i klubového lékaře, hostující trenér po utkání přístup v Benátkách kritizoval. 

„Na každém utkání má být sanitka a tady se čekalo pětadvacet minut na záchranku, což nechápu. Přijela jen nosítka. V profesionální soutěži to není možné. To mě mrzí a jsem na to zvědavý,“ uvedl Aleš Totter.

Podle něj domácí argumentovali tím, že mají výjimku. „Jestli svaz bude dělat podobné výjimky, než někdo zemře na ledě... To mě strašně mrzí,“ dodal.

Podívejte se na inkriminovanou situaci

K situaci se vyjádřil generální manažer Benátek Bartoloměj Salanský, podle kterého domácí zajistili vše tak, jak mají. „Při utkání byl na střídačce domácího týmu přítomen lékař MUDr. Jakub Rezner, který neprodleně a odborně provedl akutní ošetření na ledové ploše, což je vidět i na videu a hlavní rozhodčí to uvádí i v zápise o utkání,“ uvedl.

Na místo poté byla zavolána i sanitka, která dorazila podle Salanského za patnáct minut. „To je normální dojezd. Mezi tím byl Petr Krejčí převezen na ošetřovnu,“ dodal.

Salanský se vyjádřil i k výjimce, kterou Benátky od svazu mají. „Udělená výjimka spočívá v tom, že pokud by byl přítomen sanitní vůz, jako tomu bylo v minulé sezóně, v tomto voze je pouze řidič (paramedik), který následně čeká na příjezd lékaře rychlé záchranné služby. Jelikož máme v Benátkách nad Jizerou vybavenu ošetřovnu naprosto totožným způsobem jako v sanitních vozech a máme ji zkontrolovánu a odsouhlasenu lékařskou komisí hokejového svazu, byla nám udělena výjimka, že není sanitní vůz nutný,“ vysvětlil.

Podle vyjádření hostujícího trenéra skončí dramatická situace dobře. „Petr bude v pořádku,“ uzavřel.

Ohodnoť článek

Foto hokejka.tv

Štítky Benátky, tygři, jiruš, zranění, sanitka, salanský, trenér, lékař, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ošklivé zranění v Benátkách, obránce dostal pukem do obličeje. Chyběla sanitka, zlobil se hostující trenér  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.