Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Šance na čtvrtfinále stále žije. Tygři porazili Pardubice a stíhají Hradec

Liberečtí hokejisté bojují o postup přímo do čtvrtfinále. V dohrávce 50. kola přejeli vedoucí Pardubice 5:1, vyhráli posedmé v řadě a šest tisíc diváků je vyprovázelo skandovaným potleskem. Liberci nyní na čtvrtý Hradec chybí dva body.

Úvod utkání patřil vzájemnému oťukávání. Až v deváté minutě byl vyloučen Poulíček a domácí první přesilovku hned využili. Melancon měl na modré čáře hodně prostoru, povyjel k bráně a ranou zápěstím poslal puk do sítě – 1:0.

Další šance ale nepřicházely a do šaten se tak šlo za těsného vedení domácích. Pardubice ale vyrovnaly hned v úvodu druhé části. Ještě ve 21. minutě byl vyloučen Derner a hosté po osmi sekundách skórovali, když puk odrazil k Sedlákovi a ten ho pohotově poslal za Kváču – 1:1.

Zápas byl i nadále opatrný a do závěrečné části se šlo za nerozhodného stavu. To se ale rychle změnilo na začátku třetí třetiny, kdy Tygři skórovali třikrát během čtyř minut. Po třiadvaceti sekundách byl na 2+2 minuty vyloučen Ciencala a domácí dlouhou přesilovku skvěle zužitkovali. V čase 41:14 dorazil střelu Balinskise Faško-Rudáš, o 46 sekund později pálil Birner a skvělou část domácích potvrdil při hře 4 na 4 v čase 43:49 svým 22. gólem sezony Oscar Flynn.

Skvělou třetí třetinu potvrdili liberečtí šest minut před koncem. Filppi ujel s Birnerem 2 na 1 a druhý jmenovaný se trefil podruhé – 5:1. Šestý gól mohl přidat ještě Ordoš, ale neuspěl. Domácí diváci byli přesto spokojeni.

Bílí Tygři - Dynamo Pardubice 5:1 (1:0, 0:1, 4:0)

Branky a nahrávky: 10. Melancon (Birner), 42. Faško-Rudáš (Balinskis, A. Najman), 42. Birner (Vlach, Filippi), 44. Flynn (Melancon, A. Najman), 55. Birner (Filippi) – 22. L. Sedlák (Košťálek, Cienciala). Rozhodčí: Jeřábek, Pražák – Lhotský, Zíka.
Vyloučení: 3:3. Využití: 3:1. Střely na branku: 23:23. Diváci: 6023. 

Bílí Tygři Liberec: Kváča – Balinskis, Nedomlel, Derner, Melancon, Ivan, Kolmann, Štibingr – Birner, Filippi, Faško-Rudáš – Frolík, A. Najman, Flynn – Ordoš, Šír, Rychlovský – Jenčovský, Vlach, Dlouhý. Trenéři: Augusta, Kudrna a Jiruš.

HC Dynamo Pardubice: J. Růžička – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, J. Kolář, Hrádek – Cienciala, L. Sedlák, Hyka – Rohlík, Zohorna, Radil – Říčka, Poulíček, Paulovič – Mandát, A. Musil, Vondráček. Trenéři: Rulík, Král a Zadina.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šance na čtvrtfinále stále žije. Tygři porazili Pardubice a stíhají Hradec  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.