Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Aleji se opět začne kopat. Jablonec pokračuje v rekonstrukci

Stavební práce se opět po zimní pauze vrátí do ulice V Aleji v Jablonci nad Nisou. Od pondělí tak řidiči neprojedou od železničního přejezdu po křižovatku s Pražskou.

Důvodem uzavírky je pokračování rekonstrukce ulice, letos je v plánu od křižovatky s Květinovou ulicí až po Pražskou, řekla mluvčí magistrátu Jana Fričová. Práce tam potrvají až do konce července.

„Po dokončení rekonstrukce bude mít celá ulice V Aleji kompletně hotový povrch komunikace, nové chodníky i parkovací stání. Upravené budou křižovatky a kanalizační vpusti napojené do kanalizace, nové budou chodníky i veřejné osvětlení a v rámci vegetačních úprav bude vysazeno 57 stromů," popsala rozsah rekonstrukce mluvčí města. Práce na projektu, který bez DPH přijde na téměř 20 milionů korun začaly loni v dubnu.

Rekonstrukce ulice V Aleji nabírá zpoždění, na vině je koronavirus

Už v únoru se uzavřela jablonecká ulice V Aleji, kde probíhá rozsáhlá rekonstrukce. Práce prováděné firmou Metrostav ale nabraly kvůli koronaviru zpoždění.

Provoz v ulici byl ale loni omezený už od února kvůli rekonstrukci kanalizace a vodovodu a také kvůli kácení stromů. Ulice totiž kvůli stavbě přišla o své lipové stromořadí. „Většina stromů byla z dendrologického pohledu dožilá a neperspektivní a některé byly v místech plánovaných parkovacích stání. Staré stromy náhradí javory a muchovníky," řekl již dříve primátorův náměstek Petr Roubíček (ODS).

Jablonec letos počítá s příjmy a výdaji 1,203 miliardy korun, z toho 233 milionů korun je v rozpočtu na investice. Nejvíc peněz - přes 119 milionů korun - půjde do dopravních staveb. K největším patří právě dokončení rekonstrukce ulice V Aleji, na niž letos rozpočet počítá s bezmála 14 miliony korun. Téměř 15 milionů je v rozpočtu na přípravu výstavby nového dopravního terminálu, zhruba 24 milionů korun půjde do výstavby dešťové kanalizace v centru města.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Jablonec

Štítky ČR, silnice, voda, odpady, stavby, správa, Jablonec n.N., Alej, rekonstrukce, Jablonec nad Nisou, kanalizace, strom, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Aleji se opět začne kopat. Jablonec pokračuje v rekonstrukci  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.