Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na studenty se sesypal neznámý bílý prášek. Hasiči a vojáci cvičili v areálu bývalé porodnice

Liberečtí chemici a hasiči společně se zástupci Agentury vojenského zdravotnictví z oboru biologické ochrany procvičili své schopnosti a znalosti v simulovaném zásahu, který se uskutečnil v uplynulých dnech v areálu bývalé porodnice na okraji Jablonce nad Nisou.

V rámci cvičení mělo dojít k situaci, kdy se při aranžování prostor vysypal z vitríny na skupinu studentů neznámý bílý prášek. Velení tak připadlo na hasiče. „Velitel zásahu si na místě zřídil štáb. Velel kromě hasičům také vojenským specialistům,“ informoval mluvčí hasičů Jakub Sucharda.

Na místě provedli hasiči průzkum a zřídili dekontaminační stanoviště. Do budov vyslali čtyřčlennou průzkumnou skupinu v přetlakových protichemických oděvech. Ta měla za cíl najít osoby. „Nalezené osoby hasiči evakuovali ke stanovišti hromadné dekontaminace osob, které v areálu bývalé jablonecké porodnice postavili vojáci z 31. pluku radiační, biologické a chemické ochrany,“ komentoval Sucharda.

Odebrané vzorky na místě následně vyhodnotili biologové z Agentury vojenského zdravotnictví v mobilní laboratoři. „I přes drobné rozdílnosti v metodických postupech se podařilo složkám sladit veškeré činnosti v celek,“ dodal mluvčí. Cvičení tak potvrdilo, že v případě reálného zásahu jsou složky připraveny.

Ohodnoť článek

Foto Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje

Štítky hasiči, vojáci, Liberecký, Jablonec, cvičení, IZS, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na studenty se sesypal neznámý bílý prášek. Hasiči a vojáci cvičili v areálu bývalé porodnice  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.