Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nový systém semaforů v Palackého ulici měl zlepšit průjezdnost. Někteří řidiči to ale vidí jinak

Nový odbočovací pruh a poptávkové přechody společně s novými semafory mají zlepšit plynulost dopravy v ulici Palackého v Jablonci nad Nisou. Podle některých řidičů ale k výrazným změnám nedošlo.

Před měsícem skončily práce na křižovatkách ulice Palackého s ulicemi U Přehrady a Riegrova. Právě ulice Palackého patří k hlavním dopravním tepnám v Jablonci, denně tudy projedou tisíce automobilů. Nový systém v podobě inteligentních semaforů by měl dopravě odlehčit.

Zítra se opět spustí semafory na Palackého ulici. Zatím jen zkušebně

Práce v jabloneckých ulicích Palackého, U Přehrady a Riegrova se blíží ke svému konci. Zítra se opět spustí semafory.

Podle některých řidičů se ale situace příliš nezlepšila. „Nechápu, proč semafory nefungují celý den, i když je tu velký provoz,“ uvedl na sociálních sítích řidič Lukáš s tím, že situace se po několikaměsíční rekonstrukci výrazně nezměnila. Jiní řidiči by zde raději viděli okružní křižovatku. V současné době je systém semaforů nastaven tak, že jsou v provozu ráno od 7 do 9 hodin a odpoledne od 15 do 19 hodin.

„Systém v současné době sbírá údaje o počtu vozidel a o průjezdnosti křižovatek,“ sdělila na dotaz redakce mluvčí jablonecké radnice Jana Fričová. Město upravilo provoz semaforů právě na základě požadavků Jablonečanů. „Vychází se z podnětu občanů, kteří žádali právě vypnutí semaforů kvůli nižší intenzitě dopravy, kdy semafory bránily plynulejšímu průjezdu,“ zdůvodnila Fričová. Navíc toto opatření projednávala i dopravní komise.

Po Jablonci na kole bezpečněji. Příští rok dojde na výstavbu cyklopruhů

V příštím roce se chystá město Jablonec nad Nisou pustit do výstavby cyklopruhů v ulici Palackého, kam se tak po zimním období vrátí dělníci. Během nadcházející stavební sezóny by se měly stihnout obě etapy projektu.

V posledních letech stále narůstá automobilová doprava a ani o víkendu již nejsou ulice tak klidné, jako bývaly. Přesto zůstávají semafory u přehrady v sobotu a neděli vypnuté. Podle vedení města není provoz tak velký, aby byly semafory potřeba.

Minimálně v nejbližší době zůstane systém semaforů stejný jako v současnosti. „Nyní je křižovatka řízená pevnými plány. Minimálně do konce ledna se budou sbírat data o intenzitě dopravy, ty pak dopravní specialista vyhodnotí a připraví optimalizaci provozu, která se může změnit jen se souhlasem dopravní komisařky Policie ČR,“ doplnila mluvčí.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Jablonec, Palackého, semafory, doprava, Jablonec nad Nisou, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový systém semaforů v Palackého ulici měl zlepšit průjezdnost. Někteří řidiči to ale vidí jinak  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.