Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Sjezdaři si musí počkat, areály jsou většinou zavřené. Některé svahy se otevřou na Silvestra

Provoz v zimních střediscích v Libereckém kraji je zatím kvůli nedostatku sněhu velmi omezený. V Jizerských horách a západních Krkonoších je zatím upraveno jen kolem sedmi z 97 kilometrů sjezdových tratí. Další by se měly rozjet v pondělí. Třeba v Harrachově se bude lyžovat až na Silvestra. Tamní lanovka stejně jako ta v Rokytnici nad Jizerou vozí zatím pěší a běžkaře. Přírodního sněhu je málo, díky mrazivému počasí ale jedou naplno sněhová děla.

„Tady v Harrachově napadlo za poslední dny jen kolem pěti centimetrů sněhu, zasněžujeme, abychom mohli na Silvestra otevřít červenou sjezdovku," řekl náčelník lanovky v Harrachově Martin Nedvěd. Hlavně pěší turisty a běžkaře vozí zatím i lanovky v areálu Horní Domky a na Lysou horu v nedaleké Rokytnici nad Jizerou. „Vozíme také odvážné lyžaře, kterým není líto lyží," doplnil ředitel tamního střediska Vít Pražák. Sjezdovky zatím nejsou upravené, provoz pro lyžaře tam chtějí zahájit na Silvestra. V západních Krkonoších se lyžuje v areálech v Benecku a Vítkovicích.

Zhruba 2,4 kilometru upravených tratí nabízí Skiaréna Jizerky ve střediscích na Severáku a Tanvaldském Špičáku. I tam využívají mrazivého počasí k intenzivnímu zasněžování. Už v pondělí by se tak měl rozjet i Zalomený vlek na Špičáku, sezonu zahájí také dětský vlek na Malinovce v Bedřichově. Severák a Špičák nabídnou i večerní lyžování. Další sjezdovky by se měly otevřít na Silvestra, informuje na internetu společnost SKI Bižu, která největší areály v Jizerských horách provozuje. Lyžuje se také v areálu Desná-Černá Říčka a v Kořenově-Rejdicích. Na Ještědu na Silvestra znovu otevřou sjezdovku F10.

Sněžení v noci na sobotu umožnilo upravit i běžecké tratě v Jizerských horách, i když zatím jen skútrem. Podle informací z Jizerské obecně prospěšné společnosti, která téměř 200 kilometrů běžeckých stop magistrály upravuje, zatím není možné použít rolbu. Dnes ráno skútry znovu projely hlavní tratě a upravily přístup k velkým parkovištím. Upravený je z Bedřichova malý okruh přes Novou louku, Hřebínek, Točnu a Kristiánov zpátky do Bedřichova. Skútry projely i z Točny přes Krásnou Máří a Žďárek na Čihadla, na Mariánskohorské boudy, Mariánskou horu, Protrženou přehradu a Souš. Upravená je také trasa na Jizerku.

Autoři | Foto Skiareál Ještěd

Štítky sjezdovky, lyže, lyžování, silvestr, Jizerské hory, lanová dráha, Harrachov, Krkonoše, Rokytnice nad Jizerou, Liberecký kraj, sjezdovka, Bedřichov, Tanvaldský Špičák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sjezdaři si musí počkat, areály jsou většinou zavřené. Některé svahy se otevřou na Silvestra  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.