Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Za jízdu mimo sjezdovky hrozí pokuty. Kontroly teď budou častější

Kombinace hezkého počasí a dalšího turnusu jarních prázdnin způsobila ve všech větších horských střediscích komplikace v dopravě a vedla k rekordní návštěvnosti našich hor. Na zvýšený nápor turistů reagují i policejní hlídky a společně se strážci Krkonošského národního parku vyrážejí častěji na kontroly do terénu. V hledáčku mají především freeridery a téměř vždy jsou úspěšní.

O víkendu začal další turnus jarních prázdnin, tentokrát například žákům z okresu Náchod, Liberec, Jablonec nad Nisou nebo Kolín. Všechna větší lyžařská střediska tak v sobotu i v neděli zažila velký nápor turistů. Policisté už během dopoledních hodin museli otáčet vozidla ze Špindlerova Mlýna, Pece pod Sněžkou, Janských lázní, Pomezních Bud a dalších. Obdobná byla situace i na Šerlichu v Orlických horách, kde bylo parkoviště plné už v devět hodin ráno.

Vzhledem k většímu počtu turistů vyráží na společné kontroly taky strážci Krkonošského národního parku a policisté. Zaměřují se především na lyžaře a snowbordisty, kteří nerespektují značení a jezdí mimo vyznačené trati ve volné přírodě. „Při kontrolách se hlídky zaměřují i na veškerý další svévolný pohyb osob v klidových zónách a strážci parku za to ukládají sankce,“ řekla policejní mluvčí Eva Prachařová.

Velmi často jsou při těchto preventivních kontrolách úspěšní. Naposledy například v úterý odpoledne při společné kontrole v okolí sjezdové tratě Mědvědín. „Společně jsme odhalili osm přestupců, kterým strážci Krnapu udělili pokuty v celkové výši dvanáct a půl tisíce korun,“ sdělil tiskový mluvčí Krkonošského národního parku Radek Drahný. Tři snowbordisty stál jejich freeride celkem sedm tisíc korun. „Ve společných hlídkách budou policisté a strážci parku i nadále pokračovat,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Polici ČR

Štítky Krkonoše, lyžaři, snowboardisté, kontroly, policie, freeride, příroda, ochrana, pokuta, přestupek, jarní prázdniny, Krkonošský národní park, Liberec, Jablonec nad Nisou, Kolín, Náchod, Špindlerův Mlýn, Pec pod Sněžkou, Janské Lázně, Orlické hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za jízdu mimo sjezdovky hrozí pokuty. Kontroly teď budou častější  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.