Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Centrum pomoci Ukrajině přechází pod ministerstvo. V provozu zůstává

Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině, které už více než rok funguje v budově vedle Krajského úřadu v Liberci, přechází od 1. dubna pod ministerstvo vnitra. V provozu zůstane i nadále, avšak koordinovat jej bude ministerstvo.

„Ve fungování center se pro uprchlíky nic nemění. Liberecký kraj byl jedním z prvních, který pružně a rychle zareagoval na uprchlickou krizi a v tomto náročném režimu fungujeme více než rok. Rozhodnutí Ministerstva vnitra převzít všechna uprchlická centra vítám,“ uvedl hejtman Martin Půta (Starostové pro LK).

Asistenční centrum v Liberci bude fungovat vždy v pondělí, středu a pátek od 8 do 14 hodin. Pro Liberecký kraj se tak nic nemění. Nově budou vybraná místa poskytovat také krátkodobé přístřeší, konkrétně půjde o zařízení v Brně, Ostravě a Praze.

„Krajské asistenční centrum v Liberci za dobu svého fungování, až do druhé poloviny února, přijalo takřka 20 tisíc uprchlíků,“ uvedl mluvčí Libereckého kraje Filip Trdla.

Ubytování zajistil Liberecký kraj ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Libereckého kraje téměř osmi tisícům lidí. Připraveno je pro ubytování dalších přibližně tisíc dvě stě míst. Od začátku roku 2023 prošlo centrem více než 4 tisíce osob, registrováno jich bylo zhruba 800, ubytováno 667 (údaj ke konci února).

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS LK

Štítky Ukrajina, Liberec, Liberecký kraj, Krajské asistenční centrum pomoci, uprchlíci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Centrum pomoci Ukrajině přechází pod ministerstvo. V provozu zůstává  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.