Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Hledání ztraceného chlapce u přehrady v Jablonci mělo šťastný konec

Krušné chvíle zažívala o víkendu maminka, která byla se svými dětmi u jablonecké přehrady. Když ukládala do kočárku svého menšího potomka, zmizel její tříletý chlapec.

Hledat hocha vyrazili strážníci, ale i lidé nebo vodní záchranáři. Blízkost vody totiž byla velkou hrozbou. Týmy pátračů se rozdělily a začaly chlapce hledat.

Jeden ze strážníků jablonecké městské policie zamířil na dětské hřiště, které bylo nedaleko. Hošík tam ale nebyl. S očima neustále upřenýma na okolí vodní nádrže pokračoval v hledání U prutu, kde už se na člena městské policie usmálo štěstí. Zahlédl tam chlapce, který odpovídal popisu. Chlapeček byl zamyšlený, jedl banán a nebezpečně se blížil k okraji hráze. Naštěstí si ho všiml i jeden z procházejících se mužů, a tak chlapečka zdržel do chvíle, než přišel strážník. Ukázalo se, že chlapec je opravdu oním ztraceným dítkem.

Abych prolomil drobnou hradbu nedůvěry, zeptal jsem se, co tam tak sám dělá. Řekl, že se chtěl jen podívat k vodě. Nabídnul jsem mu, že ho vezmu do náruče a odnesu k mamince. Prcek souhlasil. Během cesty jsem mu ukázal, jak se používá služební vysílačka, neboť jsem musel dát kolegům vědět, že dnešní příběh skončil dobře a že malého výletníka vracím bez zranění šťastné mamince, která se nám slzami v očích omluvila a s velikou úlevou odešla s dětmi domů,“ popsal šťastný konec hledání jeden ze zasahujících strážníků.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP ČL

Štítky pátrání, přehrada, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Peter Blažej

Takhle si představuji naplnění onoho "Pomáhat a chránit". Nikoliv obíháním parkovišť zajišťovat naplnění obecního měsce rozdáváním pokut za nezaplacení tu 5,- Kč, tu 10,- Kč anebo onich nestydatých 40,- Kč v jednom nejmenovaném severočeském městě.

Středa, 12. července 2023, 02:07Odpovědět

Hledání ztraceného chlapce u přehrady v Jablonci mělo šťastný konec  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.