Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Do roka chtějí spustit Portál Jablonečana. Usnadní kontakt s úřady

V Jablonci nad Nisou mají v plánu spustit zhruba do roka Portál Jablonečana. Nyní městští radní schválili zadávací dokumentaci pro výběrové řízení k veřejné zakázce. Portál umožní lidem snadnější komunikaci s úřady a vyřizování různých agend, které půjde prostřednictvím portálu provést online a odpadne tak návštěva úřadu.

Projekt se bude realizovat po částech. Předpokládaná hodnota zakázky, která kromě Portálu Jablonečana zahrnuje i systém pro robotizaci a automatizaci procesů je 7,3 milionu korun bez DPH. Jablonecký magistrát na projekt získal téměř šestimilionovou dotaci z programu IROP.

Projekt chceme zahájit 1. července s tím, že Portál Jablonečana by měl být implementován do 10 měsíců a systém pro robotizaci a automatizaci procesů do 15 měsíců od začátku plnění zakázky. Nejprve však musí proběhnout výběrové řízení na dodavatele na základě schválené zadávací dokumentace,“ uvedl tajemník jabloneckého magistrátu Marek Řeháček.

Cílem je přiblížit úřad občanům a zjednodušit vyřizování co nejvíce záležitostí tak, aby lidé nemuseli navštěvovat úřad častěji. „Jde o to, aby běžný občan co největší procento svých záležitostí vyřídil z pohodlí svého domova bez nutnosti zajít na úřad. Mnoho inspirací nacházíme v podobných projektech, jako je Portál Pražana, Plzeňský portál nebo ten v sousedním Liberci,“ uvedl již dříve k projektu náměstek primátora pro rozvoj a digitalizaci Jakub Chuchlík (Piráti).

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky digitalizace, Portál Jablonečana, komunikace, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do roka chtějí spustit Portál Jablonečana. Usnadní kontakt s úřady  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.