Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 23. května 2024  |  Svátek má Vladimír
Bez reklam

Doprava

Libereckým cyklistům ulehčí jízdu po městě nová aplikace

Chtěli byste do práce jezdit na kole, ale nechcete kličkovat mezi chodníky, uzavírkami a opravami silnic? S nalezením ideální cesty vám pomůže nová aplikace Chytře na cestu.

Policisté zkontrolovali dvě stovky řidičů. Devětatřicet mělo problém

Koncem týdne proběhla celostátní policejní akce s názvem Tispol zaměřená na řidiče autobusů a nákladních vozidel, ale i na řidiče osobních aut. Hlídky zkontrolovaly přesně 188 řidičů, v devětatřiceti případech pak odhalily některý z přestupků.

V Kateřinské ulici skončilo auto na střeše. Řidič utrpěl středně těžká poranění

Příliš vysoká rychlost na mokré vozovce je podle prvních informací příčinou dopravní nehody, ke které došlo v sobotu po poledni v Kateřinské ulici v Liberci. Řidič auta vylétl po průjezdu zatáčkou ze silnice a poté narazil do zastávky autobusu a...

Veřejná doprava má v Liberci vlastní expozici. Je v ní i tramvaj z filmu Ošklivá slečna

Expozice věnovaná veřejné dopravě se otevře v sobotu v libereckém Technickém muzeu. Jde o unikátní sbírku tramvají či autobusů, které se za posledních třicet let podařilo zachránit Boveraclubu, lidé na ní ale najdou i historické fotografie,...

Příchod zimy by neměl silničáře zaskočit, mají připravené stroje i tuny posypu

První námraza ani husté sněžení by údržbu silnic v kraji ovlivnit neměli. Společnost Silnice LK je dle informací na příchod zimy připravena.

Znáte pravidla užívání parkovišť K+R? Ne každý je respektuje

Zkušenosti strážníků a policistů ukazují, že rodiče pravidla užívání parkovišť K+R před školami v naprosté většině nedodržují. Buď je neznají, nebo se chovají bezohledně k ostatním. V době před začátkem vyučování parkují na chodníku, ve druhých...

Na silnicích v Libereckém kraji letos zemřelo dvanáct lidí. To je méně, než v předchozích letech

Za devět měsíců letošního roku vyšetřovala Policie na území České republiky celkově 77 225 dopravních nehod. Při těchto nehodách přišlo o život 410 osob. To je téměř o 12 procent více než za stejné období loňského roku. V Libereckém kraji je...

Část autobusáku v Turnově se změnila na parkoviště, funkční bude od středy

Téměř o osmdesát parkovacích míst se rozroste stávající centrální parkoviště v Turnově. Nová parkovací místa budou veřejnosti zpřístupněna ve středu.

Ulice České mládeže je již opravena, teď přichází na řadu další silnice v okolí

Mnoha Liberečákům se ulevilo, když se třída České mládeže po měsících oprav konečně otevřela. Paradoxně její oprava zapříčinila nutnost rekonstrukcí dalších silnic.

Kvůli omezení v tunelu přibývá nehod, během odpoledne zde došlo ke dvěma dopravním nehodám

Dočasné uzavření části tunelu a svedení do jednoho tubusu zvyšuje počet nehod v tomto úseku. Jedná se přitom o pravidelnou údržbu, o které byli řidiči informování. Od pondělí by naštěstí měl být tunel opět plně průjezdný.

Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.