Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Školku Malínek v Doubí čeká přestavba za skoro 90 milionů. Kapacita se zvýší o 48 míst

I když v roce 2009 proběhla částečná rekonstrukce, školka Malínek v libereckém Doubí je ve špatném technickém stavu, když do budovy zatéká, na hranici životnosti jsou rozvody elektřiny, vody i topení. Město proto přichází s projektem opravy školky za 86 milionů korun. Kromě rekonstrukce se zvýší kapacita o 48 dětí.

„V roce 2009 proběhla rekonstrukce vnější části budovy školy, její zateplení a výměna oken v rámci projektu spolufinancovaného z Evropské unie. V posledních letech se však začíná výrazně projevovat stáří budovy v podobě zatékání střechou, praskání omítek a dlažby,“ řekla náměstkyně pro strategický rozvoj a dotace Radka Loučková Kotasová.

Takhle bude vypadat opravená školka

Technický stav stávající budovy je podle ní velmi špatný. „Stávající rozvody, zejména elektro, voda a topení, jsou dožilé,“ dodala.

Radnice si tak nechala připravit projekt na přestavbu školky. V rámci stavebních prací bude kompletně zrekonstruována stávající budova mateřské školy, včetně nového zateplení a opravy střechy. „Bude také provedena rekonstrukce kuchyně,“ doplnila mluvčí města Jana Kodymová

Stávající stav

Školka také dostane novou přístavbu v zahradě. Ta doplní stávající dvoupodlažní budovu. „V přístavbě budou umístěny dvě herny, nutné zázemí školy a bude zde zřízena místnost pohybových aktivit, která nyní v mateřské škole chybí,“ dodala mluvčí.  

V projektu se počítá i s úpravami okolí a novým vybavením školky, jejíž kapacita se zvýší z 84 na 132 dětí. Město na rekonstrukci sežene dotace, z rozpočtu by mělo zaplatit necelých 13 milionů korun. Hotovo má být v květnu roku 2023.

Ohodnoť článek

Foto Město Liberec

Štítky školka, liberec, malínek, rekonstrukce, Doubí, projekt, Evropská unie, Radka Loučková Kotasová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školku Malínek v Doubí čeká přestavba za skoro 90 milionů. Kapacita se zvýší o 48 míst  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.