Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Co nabízí Lužické hory v zimě? Tratě pro běžkaře i sklářská muzea

Věděli jste, že krásy Lužických hor se dají objevovat i v zimních měsících? Na své si zde přijdou milovníci lyžování i zájemci o historii.

Při dobrých sněhových podmínkách se louky kolem Cvikova mění na skvělé běžkařské tratě ideální pro ty, co se chtějí vyhnout davům v Jizerkách. V okolí města se navíc upravuje hned několik tratí. „Menší okruh o délce zhruba tři kilometry, který upoutá výhledy na vrchol Klíč i město Cvikov se nalézá na loukách pod Zeleným vrchem,“ přiblížil mluvčí kraje Jan Mikulička.

Opravdoví milovníci běžek pak mohou zvolit trasu, která je dovede až na Lužickou magistrálu. Ta začíná ve cvikovské ulici K Rybníčku. „Stopa obkružuje vrch Kamenitý, pokračuje směrem na Milštejn až na rozcestí k Lužické magistrále,“ vysvětlil Mikulička. 

Máte rádi lyžování, ale před běžkami dáváte přednost sjezdovkám? I s těmi se můžete do Lužických hor vypravit a zavítat například do ski areálu Polevsko, který se nachází mezi vrchy Medvědím a Polevským. Lyžaři si mohou vybrat ze dvou sjezdovek. Modrá měří 450 metrů, červená je o 50 kratší. Na obě vyveze sjezdaře jeden společný vlek.

Zájemci o historii a zejména sklářství by si neměli nechat ujít návštěvu Sklářského muzea v Novém Boru nebo Sklářského muzea v Kamenickém Šenově. Obě muzea nabízí náhled do historie i současnosti sklářství a jsou přehlídkou jedinečného umění, které v regionu vzniká již dlouhá staletí. Pokud vás nezlákaly ani lyže, ani muzea, pak pro vás možná bude zajímavá takzvaná Pivní stezka. Ta propojuje lokální minipivovary a zavede vás do celkem devíti míst. Návštěvu jednotlivých pivovarů navíc můžete spojit s pěším výletem po okolí a poznávat tak nejrůznější zákoutí Lužických hor.

Ohodnoť článek

Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký, Lužické hory, lyže, turismus, muzeum, běh na lyžích, historie, krása, Cvikov, zima, Jizerské hory, Zelený vrch, lyžování, Milštejn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Co nabízí Lužické hory v zimě? Tratě pro běžkaře i sklářská muzea  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.