Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Muž uvízl v Jizerkách, chtěl si zkrátit cestu. Museli pro něho lezci

Záchrana muže, který uvízl v nepřístupném terénu Jizerských hor, si vyžádala pomoc lezců. V místě zasahovali hasiči společně s horskou službou, dotyčný se naštěstí nezranil a během zásahu komunikoval se záchranáři.

V sobotu odpoledne si turista chtěl zkrátit cestu z vyhlídky Krásná Máří na spodní turistickou cestu, to se mu však nevyplatilo a v místě uvízl.

„Muže bylo nutné nejprve vyhledat, poté se k němu slanit, poskytnout mu tepelný komfort a zajištěně jej transportovat zhruba 50 m na schůdný terén,“ informoval na sociálních sítích Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje.

Muž nebyl zraněný a během zásahu komunikoval se záchranáři. Na náročné záchraně se podíleli Horská služba – Jizerské hory a také hasiči z JPO Hejnice a HZSLK stanice Raspenava, Liberec a Turnov.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Libereckého kraje, Hasiči Hejnice

Štítky Liberecký kraj, Jizerské hory, hasiči, záchrana, horská služba, lezci, skály, Hasičský záchranný sbor, Liberec, Hejnice, Raspenava, Turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž uvízl v Jizerkách, chtěl si zkrátit cestu. Museli pro něho lezci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.