Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Oprava základové desky a nová čistička odpadních vod. Město přispěje na Lesák

Na Lesním koupališti už se nějaký čas připravuje výstavba nového zázemí koupaliště. V plánu byla už loni, kvůli mnoha vlivům se ale zpozdila. Letos tak má být opravena základní deska, na které zázemí vyroste a také vznikne čistička odpadních vod. Město na to přispěje 900 tisíc korun.

„Lesní koupaliště se stalo v posledních dvou sezonách fenoménem, který vyhledávají nejen Liberečané, ale i návštěvníci města ze sousedních měst a turisté,“ myslí si primátor Jaroslav Zámečník (Starostové pro LK).

O koupaliště se stará spolek Lesní koupaliště, který připravuje výstavbu nového zázemí. „Protože nyní mají každým dnem získat stavební povolení a začít s úpravami, rozhodli jsme v radě města o uvolnění financí na stavbu čističky, abychom rozumně koordinovali veškeré stavební práce, které plovárnu čekají. Je to další krůček k tomu, aby se areál rozvíjel a veřejnost ho mohla využívat s odpovídajícím zázemí,“ dodal Zámečník.

Letos má na koupališti být opravena základní deska, což je podle spolku základ. „Když pak kdykoliv získáme finanční dar nebo sponzoring nebo sami seženeme peníze, tak budeme moci kdykoliv do toho šáhnout a dokončit," řekl architekt a předseda spolku Lesní koupaliště Jan Vondrák.

Architekti celý projekt vymysleli tak, že lze provádět po etapách, letos by tak na koupališti měla přibýt sauna i nové WC, ocelová střecha ale bude nejspíš ještě kvůli cenám ve stavebnictví odložena.

Vizualizace stavby zázemí na Lesním koupališti. Foto: Spolek Lesní koupaliště

V plánu spolku je postavit lehkou zastřešenou ocelovou konstrukci, pod níž budou modulární vestavby s toaletami, saunou, převlékárnou, sprchami i bufetem. V areálu koupaliště by v budoucnu měla přibýt i mola či pískové hřiště.

Oprava koupaliště se před čtyřmi lety stala jedním z hlavních bodů předvolební kampaně. Proběhla za vedení Změny pro Liberec a ANO. Tehdy vyšla na osm milionů korun. „Kritiků, kteří křičeli, jak je celá rekonstrukce zflikovaná a nefunkční, byly desítky,“ připomněl opoziční zastupitel Jindřich Felcman (Zelení/Změna pro Liberec).

Podle něj ale koupaliště i přesto čtyři roky normálně funguje. „Za celé nadcházející čtyři roky lesák slouží bez zásadní investice. Čtyři roky se v něm lidi mohou koupat,“ dodal. Podle něj by tak oprava Lesáku měla být pro Liberec vzorem. „Tohle by mělo být poučením pro každého, kdo chce v Liberci s jeho rozpočtem dělat politiku,“ myslí si.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky lesní koupaliště, lesák, koupaliště, Liberec, radnice, Jaroslav Zámečník, Starostové a nezávislí, Jan Vondrák, čistírna odpadních vod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava základové desky a nová čistička odpadních vod. Město přispěje na Lesák  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.