Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Bahno a pokračující stavba. Modernizace části ruprechtického sídliště se protáhla

I když mělo být hotovo už v létě a poté v září, práce na první etapě modernizace ruprechtického sídliště běží dál. A zřejmě skončí až v závěru letošního roku. Lidé bydlící v lokalitě se tak musí i nadále vyrovnat s komplikacemi – bahnem nebo uzavírkou Rychtářské ulice.

Vybraná stavební firma přitom měla stavbu dokončit už během léta. Postupně se ale termín stále oddaloval. „Ohledně konečného dokončení celého projetu Revitalizace Ruprechtice došlo k posunu termínu, a to z důvodů chybějících výrobků a dodávky některých komponentů kvůli složité situaci na trhu s materiály,“ popisuje náměstek primátora pro architekturu, veřejný prostor a dopravní stavby Jiří Janďourek (Starostové pro LK).

Za několikaměsíčním prodloužením stavby jsou ale také nové požadavky kanceláře architektury města ohledně mobiliáře a úprav zeleně a také problémy s podložím, protože tam byl původně meandrující potok. Změny zároveň stavbu prodražily, a to skoro o dva miliony více korun.

Práce za téměř 17,5 milionu korun tak zřejmě skončí až v závěru roku. „Vzniklo tam asi padesát míst k parkování, vysázelo se nově 56 stromů, udělalo se tam drobné odpočinkové hřiště, doplnil se mobiliář," doplnil Janďourek.

Město už navíc připravuje druhou a třetí etapu modernizace sídliště. Nyní vybralo projektanta, který obě etapy za necelých 1,7 milionu korun vyprojektuje. „Nyní jsme před projektováním druhé a třetí etapy v další části ulice Rychtářská, v ulici Třešňová a jejich okolí. Ty zohledňují obnovu dopravní infrastruktury včetně sítě cest pro pěší a navýšení kapacit pro parkování s důrazem na výměnu nepropustných povrchů za zasakovací dlažbu,“ řekla Zuzana Koňasová z Kanceláře architektury města Liberce.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky ruprechtice, sídliště, modernizace, bahno, rychtářská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Květa Mádlová

Ten kdo to navrhl a odsouhlasil, nebydlí na sídlišti, hromadou nesmyslů nás připravil o spoustu parkovacích míst.

Neděle, 4. prosince 2022, 19:54Odpovědět

Jasně, a musely se rozjebat i stezky. Metrostav má ostatně útrum. Ale Janďourek a Kodymová to nějak dohromady dali :-D

Středa, 30. listopadu 2022, 21:13Odpovědět

Tasmansky Czert

Nestěžujte si.. podle fotky tam bude i přechod.. Co bychom za to tady v (širším) centru dali.. v Liberci už se dneska normálně bydlet nedá. Bohužel.

Středa, 30. listopadu 2022, 13:27Odpovědět

Bahno a pokračující stavba. Modernizace části ruprechtického sídliště se protáhla  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.