Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Do Českého ráje i v zimě. Ohřát se dá v jeskyních

V zimní sezoně se turisté vydávají spíš za lyžováním na hory do zimních středisek. Areály a Jizerky bývají plné lidí. Proč se tak nevydat někam, kde bude méně lidí? Český ráj dokáže být atraktivní i v zimním období.

„Čekají nás vánoční svátky a pro mnohé tato doba představuje také čas dovolené či delšího volna. Tento volný čas je dobrou příležitostí pro výlety do zimní přírody, třeba právě v Českém ráji. Možností, kam se vydat, je celá řada,“ říká náměstkyně hejtmana Květa Vinklátová (Starostové pro LK).

Turisté se mohou vydat na hrady a zámky. I přes zimu je otevřený hrad a zámek Staré hrady i Sychrov. Oba dva nabízejí kulturní program i v zimě.

Atraktivní může být i výlet do Bozkovských dolomitových jeskyní. Zatímco v létě je tam návštěvníkům zima, v třeskuté zimě se tam ohřejí – teplota je tam celoročně kolem osmi stupňů. Navíc v zimě zde nejsou žádné fronty.

Když nastanou mrazy, do Českého ráje lze vyrazit i na brusle. Ideálním terénem pro bruslaře je soustava osmi rybníků v Podtroseckém údolí, táhnoucí se v oblouku okolo dominanty Českého ráje, hradu Trosky.

Pro ty, kteří si chtějí odpočinout po zimních radovánkách, jsou v Českém ráji přístupné celoročně, o víkendech nebo při pravidelných kulturních či zábavních akcích, i další turistické zajímavosti. Jsou to především téměř všechna muzea a galerie, některé z nich mají v zimním období otevřeno alespoň o sobotách a nedělích. Nabízí se možnost návštěvy Galerie Granát s ukázkami výroby šperků z českých granátů, nebo exkurze do některé z kamenářských dílen. Zajet lze také do Železného Brodu, města se sklářskou tradicí, kde se nachází Městské muzeum se dvěma stálými expozicemi – sklářskou a národopisnou.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky český ráj, zima, bruslení, sychrov, staré hrady

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Českého ráje i v zimě. Ohřát se dá v jeskyních  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.