Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Zemřel Věroslav Kollert mladší, bývalý liberecký plochodrážní jezdec

Smutná zpráva přišla ze světa liberecké ploché dráhy. Ve věku sedmatřiceti let zemřel Věroslav Kollert mladší. O jeho úmrtí na svém webu informoval klub Ploché dráhy v Liberci.

Věroslav Kollert zemřel v pátek ráno. Jeho jméno bylo spojeno především s libereckou plochou dráhou, se kterou spojil svůj život on i jeho otec. „Dnes v ranních hodinách odešel do plochodrážního nebe Věroslav Kollert mladší ve věku 37 let. Bývalý liberecký a mšenský plochodrážník, ale především velký šoumen a milovník všeho co mělo aspoň jedno kolo a dalo se to osedlat a zkrotit,“ potvrdil na webu klubu Ploché dráhy Liberec David Jetmar.

Kollert dosáhl na ploché dráze řady úspěchů, byl mistrem republiky, důležité bylo i jeho vítězství na obnovené dráze v Liberci v roce 2005. Plochá dráha ale pro něj byla hlavně zábava. Legendární je historka, kdy objel ovál pavlovické dráhy s černým pytlem na hlavě jen podle pokynů jeho otce z rozhlasu.

Kromě ploché dráhy se nějakou dobu věnoval i kaskadérství s automobily, kde se jeho bavičský talent mohl rozvinout naplno.

„Poslední rozloučení s našim kamarádem, synem, velkým bráškou a partnerem proběhne v pátek 12. ledna 2024 v 11 hodin v kostele sv. Antonína Paduánského v libereckých Ruprechticích,“ dodal Jetmar.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Plochá dráha Liberec

Štítky věroslav kollert, plochá dráha, liberec, úmrtí, pavlovice

Zemřel Věroslav Kollert mladší, bývalý liberecký plochodrážní jezdec  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.