Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Během a procházkou pro miminka do dlaně podpoříte předčasně narozené děti

První květnová neděle tradičně patří běhu a procházce pro miminka do dlaně. Lidé po celé zemi se mohou zapojit do charitativní akce organizace Nedoklubko a podpořit rodiče předčasně narozených dětí na jednotkách intenzivní a intermediální péče 27 českých perinatologických center, kde se specializují na péči o nezralá a nemocná miminka. Běh pro miminka do dlaně se koná v neděli 5. května.

Letos můžete svou chůzí či během opět podpořit i neonatologické oddělení Krajské nemocnice v Liberci, které Nedoklubko podporuje pravidelně. Naposledy byly peníze od této organizace využity k rekonstrukci speciálních pokojů na novorozeneckém oddělení. První z nich je určený maminkám, které zde pobývají a za svým miminkem dochází k ošetřování na novorozenecké oddělení. Druhý z pokojů je uzpůsoben mamince, která je zde i s dítětem. V obou případech jde o maminky a jejich novorozence, které z nějakých důvodů zůstávají v nemocnici déle a vyžadují speciální péči.

Také v tomto roce bychom rádi využili peníze z charitativní akce na další vylepšování prostředí na oddělení,“ uvedl mluvčí krajské nemocnice Václav Řičář.

Podpořit miminka do dlaně může zapojením se do akce každý. Stačí se zaregistrovat na webových stránkách akce miminkadodlane.cz, vybrat, koho chcete podpořit a pak se vydat na výlet anebo vyběhnout na libovolnou, vámi zvolenou trasu. Letos je připravená i hrací karta, tak že cestou se může zabavit celá rodina.

V minulých letech se zúčastnilo celkem 17 301 účastníků a rozdělili jsme celkem 2 912 325 korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto KNL

Štítky pomoc, Nedoklubko, novorozenci, miminka do dlaně, nemocnice, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během a procházkou pro miminka do dlaně podpoříte předčasně narozené děti  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.