Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Rozřezali hliníkovou pramici, odvezli ji do sběru. Na místě nechali pákovky, došel jim benzín

Ságu připomíná krádež hliníkové pramice od rybníka na Frýdlantsku. Zloději se pro ni vydali s kárkou na hodinu a půl dlouhou procházku, na místě ji čtyři hodiny rozbíjeli na kusy, po návratu se zase vydali prodat hliník do Polska, kde jim navíc došel benzín. Sága ale skončila za necelý den, kdy si pro dvojici zlodějů přišla policie.

Ke krádeži došlo sedmého srpna. „Kusy plechů metrákového plavidla končily na přivezené kárce. Po čtyřech hodinách pracovního výkonu měla upocená dvojice hotovo. Na břehu rybníčku zůstalo po pramičce jen dřevěné sedátko a oko s řetězem, kterým byla „bezpečně“ ukotvena ke břehu,“ popsal úsilí dvojice zlodějů policejní mluvčí Vojtěch Robovský s tím, že na místě po nich zbyla zničená sekera a zapomenuté pákové kleště.

Dvojice se pak se stokilovým nákladem vydala na cestu zpět, kam dorazila za další hodinu a půl. Jenže tam zjistila, že s kradeným hliníkem do místní sběrny nemůže. Přesvědčili tak kamaráda, aby je odvezl i s lupem do Polska. „Po přeložení nákladu vyrazil již jen recidivista s řidičem směr zahraničí. Řidič však neodhadl množství benzínu a kousek za hranicemi vůz odmítl pokračovat dále. Došel benzín,“ pokračoval mluvčí.

Příběh se tak protáhl o další hodinu, než recidivista sehnal další benzín. Pak už se hliník podařilo prodat, a to za dva tisíce. „Řidič získal peníze na benzín za odvoz a recidivista se s kolegou rozdělil o zbylý výdělek. Nutno podotknout, že způsobená škoda byla majitelem loďky vyčíslena na 15 tisíc korun,“ dodal Robovský.

Radost z peněz ale dlouho nevydržela, za necelý den si pro dvojici přišla policie. „Oběma mužům policisté sdělili podezření ze spáchání přečinů krádež a poškození cizí věci. Mladšímu z dvojice, 30letému recidivistovi, tak v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta. Staršímu pak až dvouletý trest odnětí svobody,“ uzavřel Robovský.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky pramice, policie, zloději, Frýdlantsko, hliník, benzín, krádež, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Ševčík

Souhlasím s panem Kuličkou. Čtyři hodiny řezání, pak anabáze s pokusem o prodej, náklady na cestu do Polska, to je minimálně celá směna. Takže plat pro dva cca 3000,- Kč. Podobné, jako když cikáni vykopali a prodali měděný kabel. Ale za vykopání výkopu pro uložení kabelu by dostali několikrát víc. Inu, poctivá práce jim smrdí.

Pondělí, 23. srpna 2021, 06:49Odpovědět

Martin Kulicka

Kdyby ti romové tu dobu co rozřezávali tu loďku a tu dobu co šli tam a zpátky místo toho dělali na stavbě, tak si vydělají víc a legálně.

Neděle, 22. srpna 2021, 18:47Odpovědět

Rozřezali hliníkovou pramici, odvezli ji do sběru. Na místě nechali pákovky, došel jim benzín  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.